Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες και απλοί πολίτες στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία.

Προσφέρουν στους πληγέντες ό,τι μπορούν περισσότερο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, χειμερινά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, μέχρι και κλιμάκια εκπαιδευμένων διασωστών και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Μεταξύ αυτών, και ο δισεκατομμυριούχος και μετανάστης, Χαμντί Ουλουκάγια, ο Τούρκος που δημιούργησε την εταιρεία Chobani και πλούτισε πουλώντας στο εξωτερικό… ελληνικό γιαούρτι που όμως παρασκευαζόταν στην Τουρκία.

Chobani: «Πάγωσε» από τον Nasdaq ο Τούρκος που το παίζει Έλληνας με τα γιαούρτια

Ο Χαμντί Ουλουκάγια, σύμφωνα με το Fortune, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων με δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Μάλιστα προέτρεψε κι άλλους να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης και έγραψε στο Twitter ότι θα συνδυάσει και δωρεές ύψους ενός εκατ. δολαρίων προς τα τουρκικά ταμεία φιλανθρωπίας. Αυτό ανεβάζει το συνολικό ύψος της δωρεάς του στα 2 εκατ. δολάρια.

Το ταμείο που ενίσχυσε ο Ουλουκάγια εδρεύει στη Νέα Υόρκη και στοχεύει να συγκεντρώσει συνολικά 10 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο τους. Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει 4,2 εκατ. δολάρια μέχρι στιγμής.

Οταν χτύπησε την Τουρκία η καταστροφή τη Δευτέρα, ο Ουλουκάγια κάλεσε τους οργανισμούς, τους θεσμούς και τον κόσμο να προσφέρουν την υποστήριξή τους σε αυτούς που υποφέρουν από την καταστροφή.

Πάντως, όπως σημειώνει το Fortune, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουλουκάγια «ανακατεύεται» σε φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές δράσεις.

Δημιούργησε το Tent Partnership for Refugees το 2016, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται για την ενθάρρυνση μεγάλων εταιρειών να προσλαμβάνουν πρόσφυγες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή