Την παραίτηση της κυβέρνησής της ανακοίνωσε η μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Νατάλια Γκαβριλίτα, σύμφωνα με το Reuters. «Ήρθε η ώρα να ανακοινώσω την παραίτηση μου», ανέφερε η πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Η ίδια συνέχισε αναφέροντας πως «Πιστεύω στον λαό της Μολδαβίας. Πιστεύω στην Μολδαβία».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα από όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις».

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει υποφέρει από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, ενώ δοκιμάστηκε την περασμένη χρονιά από μια μεγάλη εισροή Ουκρανών προσφύγων.

JP Morgan: Πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη κατά του πληθωρισμού

Διαδηλώσεις για την αύξηση των τιμών

Στη χώρα ξέσπασαν διαμαρτυρίες μετά την αύξηση των τιμών, ιδιαίτερα του φυσικού αερίου από τη Μόσχα, σε αυτό που το Κισινάου περιέγραψε ως μέρος μιας εκστρατείας που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Η Γκαβριλίτα  ανέλαβε τη θέση της τον Αύγουστο του 2021, αφού το φιλοευρωπαϊκό Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης στο οποίο ηγείται εξασφάλισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με προμετωπίδα το χτύπημα της διαφθοράς στη χώρα.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχτηκαν τη Μολδαβία ως υποψήφια για ένταξη πέρυσι σε έναν διπλωματικό θρίαμβο για την πρόεδρο Μάγια Σαντού, η οποία εξελέγη το 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν