Προς 15.000 ευρώ απέκτησε άγνωστος θαυμαστής του Μάρλον Μπράντο μια επιστολή του αδιαμφισβήτητου γόη του κινητματογράφου, μια επιστολή… χωρισμού που συνέταξε ο τελευταίος στα τέλη της δεκαετίας του ’40.

Πρόκειται για το γράμμα που έστειλε στη γαλλίδα ηθοποιό Σολάνς Ποντέλ, στο οποίο -παρά τη χαρακτηριστική ανορθογραφία του- αποκαλύπτεται μια πλευρά του θρύλου του κινητμαγράφου για την οποία δεν ακούμε συχνά. Είναι η ευγένειά απέναντι στις γυναίκες που ερωτεύτηκε, τις οποίες δεν ήθελε να πληγώσει ακόμα και την ώρα που… τις χώριζε.

Η τρισέλιδη επιστολή διαστάσεων 5 x 8 cm είναι γραμμένες με μολύβι από τον ίδιο και περιγράφουν ανάγλυφα την επιθυμία του να διακόψει φιλικά τον δεσμό του με τη γαλλίδα ηθοποιό, με… «κεντρική ιδέα» την πεπατημένη του «δεν έκανες κάτι εσύ, εγώ φταίω».

Στην τρισέλιδη χειρόγραφη επιστολή, ο σταρ αναφέρει ότι τη γράφει «με ειλικρίνεια» και ότι «δεν θέλω να σας ταπεινώσω».

«Παρακαλώ δεχτείτε αυτήν την επιστολή με ανοιχτή καρδιά, καθώς είναι γραμμένη με ειλικρίνεια. Λυπάμαι που δεν θα μπορούσα να προσπαθήσω περισσότερο για να είμαι λιγότερο απολαυστικός και λίγο πιο συμβατός, λόγω του ασταθούς, επιθετικού και ιδιοσυγκρασιακού χαρακτήρα μου» αναφέρει μεταξύ των άλλων.

«Η διαίσθησή μου ήταν άψογα σχολαστική, αλλά τα συναισθήματά μου, δυστυχώς, ήταν ασταθή. Ωστόσο, θα σας θυμάμαι με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση. Όταν συναντηθούμε στη Γαλλία (ίσως τον Οκτώβριο), πιστεύω ότι η συμπεριφορά μου θα είναι λίγο πιο ενήλικη».

Στη συνέχεια ο Μπράντο υπογράφει «με θερμότητα, Μάρλον» και την πρόσθετη υποσημείωση: «Παρακαλώ, δώστε τις ευγενικές μου ευχαριστίες στη μητέρα σας, αν τις δεχτεί».

Η γνωριμία και το τέλος

Οι δύο ηθοποιοί φέρεται να γνωρίστηκαν αφού η Ποντέλ, ανερχόμενη σταρ του Μπρόντγουεϊ, προσκλήθηκε στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια της παραγωγής του 1947 «Λεωφορείο ο Πόθος» για να συναντήσει έναν νεαρό —και σχετικά άγνωστο— Μπράντο, ο οποίος υποδυόταν τον Στάνλει Κοβάλσκι δίπλα στην Τζέσικα Τάντι που υποδυόταν την Μπλανς ΝτιΜπουά.

Η Ποντέλ, πρώην χορεύτρια καμπαρέ, με κάποιους δευτερεύοντες κινηματογραφικούς ρόλους στη Γαλλία, είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Χόλιγουντ, καθώς ένας Αμερικανός ανιχνευτής ταλέντων την είχε ενθαρρύνει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη δημιουργική βιομηχανία.

Μετά το χωρισμό τους, ο Μπράντο θα γίνει θρύλος του Χόλιγουντ, κερδίζοντας δύο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τις ερμηνείες του στις εμβληματικές ταινίες «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και «Ο Νονός».

Η Ποντέλ εγκατέλειψε την υποκριτική έπειτα από κάποια μικρή επιτυχία για να επικεντρωθεί στη φωτογραφία, σπουδάζοντας δίπλα στο μαέστρο του φωτογραφικού Ρίτσαρντ Άβεντον, πριν τελικά εγκατασταθεί στο Μονακό όπου έγινε η επίσημη φωτογράφος του Γραφείου Τουρισμού του Πριγκιπάτου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus