Τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει τις εκλογές» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ).

Μητσοτάκης: Μέσα στην εβδομάδα οι εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

«Σήμερα η Κοζάνη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που ακούγεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αντηχώντας από άκρη σε άκρη της χώρας, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει και τις εκλογές», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Καθώς μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές, αυτό δεν είναι άλλο από το διπλό μήνυμα που εκπέμπει πια κάθε γωνιά της πατρίδος μας. Το μήνυμά της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης και πρωτοπόρας Νέας Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι Μακεδόνες είναι το έναυσμα της νίκης για να κάνουμε ακόμα πιο γερές τις βάσεις που θεμελιώσαμε και να κτίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για την όμορφη περιοχή σας, που πάντα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

Για τις συντάξεις

Αναφερόμενος στις συντάξεις και τους συνταξιούχους είπε πως «μειώσαμε 68 επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν στα μνημονιακά χρόνια και ειδικά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Από ουραγοί στην ανάπτυξη, γίναμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη».

Ακόμη αναφέρθηκε στην αύξηση 8% που ήδη εισπράττουν οι συνταξιούχοι και ανακοίνωσε ότι «αύριο θα έχω την ευκαιρία να εξαγγείλω μια ακόμα παρέμβαση, επειδή έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου».

Να σημειωθεί ότι αυξάνεται στα 200 ευρώ το ανώτατο ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για απασχολούμενους στον τομέα της υγείας, καθώς επίσης για υπαλλήλους που ανήκουν και υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Παράλληλα διευρύνονται οι ειδικότητες εργαζομένων που μπορούν να λάβουν το συγκεκριμένο είδος επιδόματος.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «την 1η Απριλίου έρχεται η τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, οδηγώντας αυτόματα σε αύξηση σε άλλες παροχές, όπως το επίδομα ανεργίας».

Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας, συνεχίζει, θα είναι οι καλύτερες αμοιβές, οι υψηλότεροι μισθοί. Αναγνωρίζω πρώτος εγώ ότι σήμερα οι μισθοί στην πατρίδα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Είναι ρεαλιστικό όμως πια να προσδοκούμε σε σημαντική βελτίωση των μισθών από το 2024 τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για το δημόσιο με νέο μισθολόγιο, ήδη υπάρχουν αυξήσεις σε στοχευμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι γιατροί. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο μέσω του κατώτατου μισθού αλλά μέσω της συνολικής βελτίωσης της απόδοσης και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Αιχμές για Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι « πήγε στις Βρυξέλλες και τι έκανε; Ταξίδεψε εκεί για να καταγγείλει ότι τάχα δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα του. Ποιος; Αυτός που, θέλω να θυμίσω, επί των ημερών του η Ελλάδα ήταν 14 θέσεις κάτω στη σχετική κατάταξη της λειτουργίας της δημοκρατίας μας. Επικεφαλής μάλιστα -προσέξτε το αυτό, έχει τη σημασία του- μιας κυβέρνησης που πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή το 2015 απέλυσε με ωμά κομματικά κριτήρια την επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται δυστυχώς για πολιτικούς μονίμως διαμαρτυρόμενους, αδίκως περιφερόμενους, αλλά και διαρκώς διαψευδόμενους. Για εθνικές εξαιρέσεις δηλαδή σε όλα τα μέτωπα».

Έρχεται το Market Pass

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο Market Pass τονίζοντας ότι «και τον επόμενο μήνα θέτουμε σε λειτουργία μία ακόμα πολύ σημαντική πρωτοβουλία: το «Market Pass» θα καλύπτει το 10% των βασικών αγορών κάθε ελληνικής οικογένειας μέχρι το καλοκαίρι. Όσοι δεν θέλουν να το αξιοποιήσουν στο σούπερ μάρκετ ή σε άλλα καταστήματα, θα εισπράττουν το μεγαλύτερο μέρος, το 80% του ποσού, στον λογαριασμό τους.

Προσέξτε, μιλάμε για 600 εκατ. ευρώ. Δεν είναι μικρό το ποσό, 600 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα στηρίξουν στοχευμένα τις ανάγκες των νοικοκυριών για αγορές σε βασικά αγαθά».

Οι προσλήψεις

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στις 20 Φεβρουαρίου ανοίγει το πρόγραμμα για ακόμα 2.200 θέσεις εργασίας πρώην εργαζόμενων σε επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση. Έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με τέτοιου είδους προγράμματα. Ήδη έχουν γίνει 1.250 προσλήψεις και, όπως σας είπα, επίκεντρο αυτής της προσπάθειας θα είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα πρωταγωνιστεί στην καινοτομία. Θα διαθέτει κόμβο παραγωγής πράσινου υδρογόνου. Θα διαθέτει τεχνολογικό και επιχειρηματικό πάρκο και κέντρο ψηφιακών δεδομένων. Θα είναι ουσιαστικά ένας αναπτυξιακός φάρος που θα φωτίζει ολόκληρη την περιοχή.

Για Έλληνες διασώστες για γιατρούς

Και σε αυτήν την ομιλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους Έλληνες διασώστες και γιατρούς «που έδωσαν μάχες ζωής στην δοκιμαζόμενη Τουρκία. Είναι αυτοί που πήγαν τελικά νύχτα απέναντι, όχι για να απειλήσουν αλλά για να βοηθήσουν. Και έστειλαν τελικά το καλύτερο μήνυμα σε όσους θέλησαν να δηλητηριάσουν το γειτονικό λαό με λόγια κατά της Ελλάδος. Τους είμαστε βαθιά υπόχρεοι και αναγνωρίζουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και ο τουρκικός λαός, ότι σπεύσαμε πρώτοι εμείς να τους βοηθήσουμε στις στιγμές της μεγάλης δοκιμασίας τους. Αποδεικνύουμε έτσι ότι οι δικές μας ‘’επιθέσεις’’ είναι επιθέσεις ανθρωπιάς».

Τα ψέματα

«Ο δρόμος προς τις εκλογές της άνοιξης δεν προβλέπεται να είναι ούτε εύκολος, ούτε ευθύς. Όχι μόνο γιατί οι αντίπαλοί μας τον ποτίζουν με νέα ψέματα και με τοξικότητα, αλλά και γιατί είναι ναρκοθετημένος από την απλή αναλογική που εγκατέλειψαν πίσω τους, ποντάροντας στην ακυβερνησία. Αφού βέβαια -να το θυμίσουμε και αυτό- είχαν φροντίσει να κερδίσουν δύο εκλογές με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, το οποίο κατακρίνουν.

Αυτή τη «νάρκη» της απλής αναλογικής πρέπει όλοι μαζί να την απενεργοποιήσουμε με όπλο την αλήθεια αλλά και τις αναγκαιότητες του τόπου. Ο πολίτης δεν έχει ανάλογη εμπειρία από την απλή αναλογική. Είναι δικό μας χρέος να του εξηγήσουμε την κρισιμότητα αυτής της αναμέτρησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «στην επόμενη εκλογική μάχη δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επιπόλαιες δήθεν ψήφους διαμαρτυρίας. Για ανέξοδα τάχα μηνύματα προς την εξουσία ή για επικίνδυνα πειράματα με τετελεσμένα τα οποία μετά δεν θα διορθώνονται. Η ψήφος στην πρώτη κάλπη θα είναι αυτή που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει την κρίσιμη επόμενη μέρα. Η δεύτερη κάλπη, που θα χρειαστεί καθώς φαίνεται, θα κάνει την απόφαση αυτή πιο βέβαιη και πιο δυνατή».

«Οι αντίπαλοί μας, βλέπετε, μην έχοντας τίποτα να προτείνουν για το παρόν και το μέλλον επιστρέφουν στο μόνο που ξέρουν να κάνουν πραγματικά πολύ καλά: με ψέματα κατασκευάζουν συνέχεια μια μίζερη εικονική πραγματικότητα, τάζοντας ως συνήθως ακάλυπτες επιταγές, που καλύπτουν ουσιαστικά καινούριες επιβαρύνσεις και περικοπές. Ξέρετε, τα παραμύθια είναι δωρεάν αλλά η αλήθεια θέλει μέτρο και θέλει και μέτρημα.

Μάλιστα, προσέξτε, την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πλειοψηφία στη Βουλή. Ζητά δηλαδή μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο και την ίδια ώρα που τη ζητά το εγκαταλείπει, μη συμμετέχοντας σε καμία ψηφοφορία από τώρα μέχρι τις εκλογές. Προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τους ψηφοφόρους του, στο κάτω-κάτω εξέλεξαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι στη Βουλή, όχι για να απέχουν. Προσβάλλει, τελικά, την ίδια τη δημοκρατία, που θέλει σοβαρούς βουλευτές και όχι ανώριμους διαδηλωτές.

Όμως αυτή η συμπεριφορά ταυτόχρονα κλείνει και το μάτι σε κάθε ακραίο στοιχείο. Έξω από το κοινοβούλιο -το ξέρουμε καλά, το έχουμε ζήσει εμείς οι παλαιότεροι βουλευτές τη δύσκολη περίοδο του 2011-2012- καραδοκεί ο λαϊκισμός του πεζοδρομίου. Ίσως γι’ αυτό, τελικά, και η αξιωματική αντιπολίτευση να ψέλλισε ένα αμήχανο «παρών» και στη διάταξη που προστατεύει το πολίτευμα από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Ζήτησα από όλα τα κόμματα διακομματική στήριξη για να περάσουμε αυτή τη σημαντική διάταξη, για να προστατευθούμε από φαινόμενα τα οποία ζήσαμε και πληρώσαμε πολύ ακριβά στο παρελθόν. Δυστυχώς, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά ήταν η «δημοκρατική εξαίρεση» και ανοιχτή μάλιστα και σε υποψίες πως δεν θα έλεγαν όχι σε κάποιες «Χρυσές Αυγές», αν αυτές βοηθούσαν τις δικές του κομματικές σκοπιμότητες.

Όμως, τέτοιες περιπέτειες, φίλες και φίλοι, τις γνωρίσαμε. Τις αφήσαμε πίσω μας. Το δίλημμα, λοιπόν, δεν είναι «δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία», όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Αλλά «κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», «Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Πρωθυπουργός Τσίπρας». Πάμε δηλαδή ενωμένοι μπροστά ή θα γυρίσουμε πάλι διχασμένοι πίσω; Θέλουμε να υπομείνουμε ξανά τους φόρους, τις μειώσεις και την ανεργία ή να συνεχίσουμε με αυξήσεις, με νέες δουλειές με συλλογική ευημερία;», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση