Σύσταση αγοράς για τις ελληνικές τράπεζας από την Wood, η οποία σε σημερινή της έκθεση υπενθυμίζει ότι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν καταγράψει άνοδο 32% από τις αρχές του 2023, υπεραποδίδοντας έναντο του ευρωπαϊκού τραπεζικού δείκτη (+19%).

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Wood, το χάσμα αποτίμησης έχει περιοριστεί, εκτιμά ωστόσο ότι οι ελληνικές τράπεζεςεξακολουθούν να μην είναι πλήρως τιμολογημένες από την αγορά σε ό,τι αφορά τις προοπτικές τους.

Τονίζει δε, ότι κατά μέσο όρο, οι διαπραγματεύονται με εκτιμώμενο P/E της τάξης του 6x για το 2023 (discount περίπου 25% έναντι των ευρωπαϊκών) και με P/TBV στο 0,6x (discount περίπου 10%).

Δυνατό 2023 για την ελληνική οικονομία και τις μετοχές, «βλέπουν» Wood και HSBC

Δεδομένου του ελληνικού μακροοικονομικού success story, του θετικού αντίκτυπου που θα έχουν οι αυξήσεις των επιτοκίων, της υγιούς αύξησης των εταιρικών δανείων και της θετικής τάσης στην ποιότητα του ενεργητικού, η Wood προβλέπει ότι οι  ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν την υπεραπόδοση.

Σημειώνεται επίσης, ότι αν και υιοθετηθεί τη σύσταση buy για όλες τις τράπεζες, θέτει την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς στις top pick εξαιτίας των μεγαλύτερων discounts. Επίσης, αυξάνει την τιμή-στόχο.

Ειδικότερα:

  • Για την Αlpha Bank, η σύσταση είναι buy ενώ η τιμή-στόχος είναι στο 1,80 ευρώ από 1,50 ευρώ
  • Για την Τράπεζα Πειραιώς, η σύσταση είναι buy και η τιμή-στόχος στα 3,40 ευρώ από 2,5 ευρώ
  • Για τη Eurobank, η σύσταση είναι buy και η τιμή-στόχος στο 1,80 ευρώ από 1,50 ευρώ
  • Για την Εθνική Τράπεζα, η σύσταση είναι buy και η τιμή-στόχος στα 6,2 ευρώ από 5,20 ευρώ

Η Wood αναθεωρεί επίσης ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα βασικά λειτουργικά κέρδη των ελληνικών τραπεζών το 2023 κατά περίπου 10%. Ο βασικός μοχλός είναι τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ). Στις προηγούμενες προβλέψεις της προέβλεπε αύξηση των ΝΙΙ της τάξης του 10-12%, κατά μέσο όρο, ενώ πλέον αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 18-20%, λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων.

Το ελληνικό ΑΕΠ

Σύμφωνα με την Wood το τρέχον περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό και ο ρυθμός αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ θα ξεπεράσει τους μέσους όρους της Ευρωζώνης, λόγω των υψηλότερων επενδύσεων και της σταθερής τουριστικής περιόδου. Στο βασικό σενάριο, η Wood & Company αναμένει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα είναι σε θετικό έδαφος φέτος καταγράφοντας 1%-2% , ακόμα κι αν η ευρωζώνη βυθιστεί σε ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις