Ευχές μέσω Instagram αντάλλαξε με τη σύζυγό του Γιούλια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο φυλακισμένος Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, λέγοντας ότι είχε σχεδόν ένα χρόνο να την δει από κοντά.

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι ο ίδιος πώς η μεγάλη μου αγάπη για σένα χωράει σε μια συνηθισμένη ανθρώπινη καρδιά. Σου μιλάω όλη την ώρα», ανέφερε ο Ναβάλνι, αποκαλώντας την με το τρυφερό υποκοριστικό «Γιουλιάνσκα».

Ναβάλνι: Καταδικάστηκε σε επιπλέον 9 χρόνια φυλακή

Η Γιούλια απάντησε δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του ζευγαριού να αγκαλιάζεται, συνοδευόμενη από ένα emoji καρδιάς.

Στη φυλακή

Ο Ναβάλνι, ο οποίος επέζησε από απόπειρα δηλητηρίασης το 2020, εκτίει ποινές συνολικής διάρκειας εντεκάμισι ετών σε φυλακή της Μόσχας με κατηγορίες που περιλαμβάνουν απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικές κυβερνήσεις λένε ότι έπεσε θύμα κατασκευασμένων υποθέσεων με σκοπό να φιμωθεί μία φωνή κριτικής στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ναβάλνι παραμένει σε θέση να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των δικηγόρων αλλά και των υποστηρικτών του, οι οποίοι έχουν εκφράσει αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία του μετά από επανειλημμένες μακρές περιόδους απομόνωσης για ασήμαντες παραβάσεις των κανόνων της φυλακής.

Οι ρωσικές αρχές λένε ότι ο Ναβάλνι αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος κρατούμενος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση