Νέο κύκλο επιμορφωτικών προγραμμάτων υπαλλήλων του και υπαλλήλων των Κέντρων Κοινότητας ξεκινάει τον Μάρτιο ο ΟΠΕΚΑ με διοργανωτή το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι η κατανόηση του νομικού πλαισίου και η αποτελεσματική διαχείριση των Προνοιακών Αναπηρικών Επιδομάτων και του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Ο νέος κύκλος αποτελεί συνέχεια της πιλοτικής εφαρμογής και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Μαΐου 2023.

Ειδικότερα ως προς τους στόχους των επιμορφωτικών προγραμμάτων, όπως επισημαίνει ο οργανισμός, έχει ιδιαίτερη αξία να αναδειχθεί η ανάγκη της βέλτιστης κατάρτισης και εξοικείωσης των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΑ και των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων με τις λειτουργικές δυνατότητες της πλατφόρμας εξυπηρέτησης των Προνοιακών Αναπηρικών Επιδομάτων και με το σύστημα απονομής του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η συγκεκριμένη δράση η οποία θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια έμπειρων εισηγητών -μελών του ΕΚΔΔΑ εντάσσεται στο πλαίσιο ευρείας μεταρρύθμισης αναφορικά με τον τρόπο απονομής και διαχείρισης προνοιακών επιδομάτων.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ, τον Μάρτιο του 2020 υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ και των ΚΚ μπορούν να ενημερωθούν για τα προγράμματα και τις ημερομηνίες διεξαγωγής στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα