Tα 2,2 δισ. ευρώ άγγιξαν το 2022 οι καταθέσεις της Optima Bank, ενώ το χαρτοφυλάκιο των δανείων της ανήλθε σε 1,7 δισ. ευρώ. Για το 2023, η τράπεζα σκοπεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα στην ελληνική αγορά, με νέες δανειοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων που θα ξεπεράσουν το 1,6 δισ. ευρώ.

Αυτό τονίστηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην ετήσια συνάντηση των στελεχών της Optima bank, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε και περιγράφηκαν οι βασικοί άξονες της στρατηγικής της.

Παράλληλα η τράπεζα, με 84 νέες προσλήψεις μέσα στο 2022, έφθασε τα 450 στελέχη, ενώ το δίκτυο καταστημάτων της επεκτάθηκε περαιτέρω φθάνοντας τα 27 καταστήματα.

Συμφωνία Optima bank και Cepal για χαρτοφυλάκιο δανείων 30 εκατ.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της τράπεζας και των θυγατρικών της και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, να περιγράφει τη στρατηγική και την εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Ο ίδιος, σε δήλωσή του ανέφερε: «‘Tο εθνικό σύστημα εμβολιασμού δεν ήταν το πιο δύσκολο έργο που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Γιατί το σχεδιάσαμε σε λευκό χαρτί. Το να αλλάξεις ένα σύστημα ενώ λειτουργεί είναι τρομακτικά πιο δύσκολο. Όμως με τον κατάλληλο σχεδιασμό, την κατάλληλη στρατηγική, τα κατάλληλα στελέχη και με επιμονή, όλα είναι εφικτά.».

Ο Πρόεδρος της Optima bank, κ. Γεώργιος Τανισκίδης, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η σημερινή συνάντηση των στελεχών μας με κάνει να αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος. Και αυτό, διότι στα στελέχη μας βλέπω την ίδια πίστη, το ίδιο πάθος, την ίδια όρεξη για εξέλιξη και πρόοδο, όπως την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας. Προσφέρουμε στους πελάτες μας μια νέα, βέλτιστη τραπεζική εμπειρία και αυτό αναγνωρίζεται και στα αποτελέσματά μας. Μαζί, με μια διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, πετύχαμε πολλά. Όμως προσέχουμε. Δεν έχουμε περιθώριο να επαναπαυθούμε στις δάφνες μας. Από τη σημερινή μας συνάντηση, κρατώ τη βεβαιότητα πως η τράπεζά μας, αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγορά. Έχουμε τη θέληση, έχουμε τη στρατηγική και κυρίως έχουμε τους ανθρώπους, ώστε το 2023 να είναι μία ακόμα συναρπαστική χρονιά».

Ο CEO της Optima bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης σημείωσε σχετικά: «Για την Optima bank, το 2022 ήταν συνολικά μια εξαιρετική χρονιά. Στο επίπεδο των βασικών οικονομικών δεικτών, πετύχαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Παράλληλα, με σύμμαχο την τεχνολογία και την καινοτομία και με όχημα τη φιλοσοφία μας να φέρουμε το μέλλον πιο κοντά στο σήμερα, δημιουργήσαμε για τους πελάτες μας μία ολοκληρωμένη, phygital τραπεζική εμπειρία. Πλέον το όραμά μας, για την παροχή της βέλτιστης τραπεζικής εμπειρίας, έχει γίνει πράξη. Όλοι εμείς στην Optima bank, δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να παράγουμε αξία για τους πελάτες μας, ιδιώτες και επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις