Χιλιάδες επιβάτες της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa έμειναν καθηλωμένοι στα αεροδρόμια, αφού η εταιρεία αναγκάστηκε να καθυστερήσεις όλες τις πτήσεις της σήμερα Τετάρτη, λόγω προβλημάτων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλου του ομίλου, που προκλήθηκαν από κόψιμο ευρυζωνικού καλωδίου της Deutsche Telekom κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με την ίδιο τον αερομεταφορέα. Οι επισκευές θα διαρκέσουν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Lufthansa επιβεβαίωσε σε tweet ότι τα προβλήματα στα συστήματα πληροφορικής προκλήθηκαν από κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή της Φρανκφούρτης.

Φωτογραφίες και βίντεο από πολλά γερμανικά αεροδρόμια έδειξαν χάος, με χιλιάδες επιβάτες να περιμένουν να κάνουν check in.

Οι επιβάτες ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η αποτυχία ανάγκασε την εταιρεία να οργανώσει την επιβίβαση στα σχέδια με στυλό και χαρτί και ότι δεν ήταν σε θέση να επεξεργαστεί ψηφιακά τις αποσκευές των επιβατών.

Η μετοχή της Lufthansa, στην οποία ανήκουν επίσης οι SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings, υποχωρεί 2,5% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Όπως σημειώνει το Reuters, το πρόβλημα συνέβη δύο ημέρες πριν από τις προγραμματισμένες απεργίες σε επτά γερμανικά αεροδρόμια που αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη αναστάτωση,  διακοπές, συμπεριλαμβανομένης της Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν παγκόσμιοι ηγέτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή