Την παραίτησή της από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του YouTube ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Susan Wojcicki.

«Σήμερα, μετά από σχεδόν 25 χρόνια εδώ, αποφάσισα να αποσυρθώ από τον ρόλο μου ως επικεφαλής του YouTube και να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο που επικεντρώνεται στην οικογένεια, την υγεία και τα προσωπικά μου έργα με τα οποία με πάθος έχω», είπε χαρακτηριστικά.

Η Susan Diane Wojcicki γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1968 και κρατά τα ηνία του YouTube από το 2014. Η καθαρή της περιουσία το 2022 ανήλθε σε 765 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με ομάδες του YouTube, να προπονεί μέλη και να συναντά δημιουργούς.

Το μέλλον

Είπε επίσης, ότι συμφώνησε με τον CEO της Alphabet, Sundar Pichai, να αναλάβει, μακροπρόθεσμα, συμβουλευτικό ρόλο στην Google και την Alphabet. «Αυτό θα μου επιτρέψει να χρησιμοποιήσω τις διαφορετικές εμπειρίες μου όλα αυτά τα χρόνια για να προσφέρω συμβουλές και καθοδήγηση σε όλη την Google και στο χαρτοφυλάκιο των εταιρειών της Alphabet», έγραψε.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα και νιώθω ότι μπορώ να το κάνω αυτό γιατί έχουμε μια απίστευτη ηγετική ομάδα στο YouTube», σημείωσε. «Όταν μπήκα στο YouTube πριν από εννέα χρόνια, μια από τις πρώτες μου προτεραιότητες ήταν να φέρω μια απίστευτη ηγετική ομάδα».

Είπε ότι πέρασε σχεδόν 15 χρόνια της καριέρας της δουλεύοντας με τον Mohan «πρώτα όταν ήρθε στην Google με την εξαγορά DoubleClick το 2007 και καθώς ο ρόλος του γινόταν SVP των διαφημίσεων προβολής και βίντεο».

Η Wojcicki εργάζεται στον κλάδο της τεχνολογίας για πάνω από είκοσι χρόνια. Ασχολήθηκε με τη δημιουργία της Google το 1998 όταν οι ιδρυτές της δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα γραφείο γκαράζ στο σπίτι των γονιών της, Esther και Stanley Wojcicki .

Εργάστηκε ως η πρώτη υπεύθυνη μάρκετινγκ της Google το 1999 και αργότερα ηγήθηκε της διαδικτυακής διαφημιστικής επιχείρησης και της υπηρεσίας πρωτότυπων βίντεο της εταιρείας. Αφού παρατήρησε την επιτυχία του YouTube, πρότεινε να το αγοράσει η Google. Η συμφωνία εγκρίθηκε για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2006. Διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος του YouTube το 2014.

Προσωπική ζωή

Η Wojcicki παντρεύτηκε τον διευθυντή διαχείρισης προϊόντων της Google, Dennis Troper, στο Belmont της Καλιφόρνια , στις 23 Αυγούστου 1998. Έχουν πέντε παιδιά. Στις 16 Δεκεμβρίου 2014, πριν πάρει την πέμπτη άδεια μητρότητας, έγραψε ένα άρθρο στη Wall Street Journal σχετικά με τη σημασία της άδειας μητρότητας μετ’ αποδοχών.

Συχνά αναφέρεται ότι μιλάει για τη σημασία της εύρεσης της ισορροπίας μεταξύ οικογένειας και καριέρας. Εκτός από την αμερικανική υπηκοότητα της, η Wojcicki έχει πολωνική υπηκοότητα μέσω του πατέρα της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία