Να κινηθεί ακόμη και σε θετικά εδάφη επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με κάποιες δεικτοβαρείς μετοχές του να έχουν αναλάβει το ρόλο να αντισταθμίσουν τις πιέσεις που υπήρξαν νωρίτερα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,12% στις 1.092,98 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 27 εκατ. ευρώ.

Ελληνικά ομόλογα: Πέφτουν οι αποδόσεις, «ψήνεται» έξοδος στις αγορές

Αντοχές

Το ΧΑ δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, συντηρώντας όχι μόνο τα κέρδη της Δευτέρας, αλλά και της εβδομάδας, οδεύοντας προς το ένατο ανοδικό πενθήμερο. Με άλλα λόγια έχει καταφέρει να κρατήσει σε εσωτερικό επίπεδο τη διόρθωση των τίτλων και εντός των τειχών τη ρευστότητα που εξασφαλίζεται από τις κατοχυρώσεις κερδών.

Όπως επισημαίνεται άλλωστε και από αρκετούς αναλυτές, σε μια ανοδική αγορά ο φόβος να μην προλάβει κανείς τις διορθώσεις τροφοδοτεί συνεχώς την αύξηση τω αποτιμήσεων, με τη ρευστότητα να επαναπροωθείται στο ταμπλό. Με το πλείστο των βραχυ-μεσοπρόθεσμων παικτών να κοιτούν σαστισμένοι την ακραία ανοδική κίνηση όλο αυτό το διάστημα, μάλλον περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη μια οποιαδήποτε αξιοπρεπή διόρθωση, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν έρχεται ακόμα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, εκτός του +3,77% της Autohellas, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Eurobank, Coca Cola, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή. Θετικά κινούνται οι ΟΛΠ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Βιοχάλκο, ενώ πτωτικά οι  Ελλάκτωρ, Quest, Jumbo, OTE, Λάμδα, Σαράντης, ΔΕΗ, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Aegean και Πειραιώς. Μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών