Αναδιπλώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις διορθωτικές κινήσεις να δείχνουν να κυριαρχούν σε περιβάλλον όμως χαμηλού τζίρου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,68% στις 1.084,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Το ΧΑ ροκανίζει σήμερα τα εβδομαδιαία κέρδη του, χωρίς να τα ανατρέπει, παίρνοντας μέρος αυτών προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητα στα περισσότερα χαρτοφυλάκια που καταγράφουν υπεραποδόσεις από την αρχή του έτους. Η λήξη των παραγώγων το μεσημέρι, αλλά και το αρνητικό διεθνές κλίμα, εντείνουν αυτές τις κινήσεις, οι οποίες κυριαρχούν σε περιβάλλον χαμηλού τζίρου.

Βέβαια η σημερινή εικόνα δεν επηρεάζει προς ώρας την ελκυστικότητα των ελληνικών assets, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στο ταμπλό τις τελευταίες εβδομάδες. Άλλωστε, και οι αποδόσεις στα ελληνικά ομόλογα κινούνται στα επίπεδα του 4,32%, στο 10ετές, ευνοώντας πιθανόν μια ακόμη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, πριν από τις εκλογές των προσεχών μηνών. Ήδη, τον Ιανουάριο, η Ελλάδα βγήκε στις αγορές, με την έκδοση 10ετούς ομολογου, κατά την οποία άντλησε 3,5 δισ. ευρώ.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Jumbo, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Quest, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Λάμδα, Motor Oil, Εθνική, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Σαράντης. Από την άλλη, θετικά κινούνται οι Coca Cola, Eurobank, Aegean και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών