Για το έκτακτο βοήθημα σε σε συνταξιούχους, την προσωπική διαφορά και την αύξηση του κατώτατου μισθού μίλησε στο MEGA o υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο έκτακτο βοήθημα που φτάνει μέχρι και τα 300 ευρώ σε συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς ή δεν πήραν την ενίσχυση των Χριστουγέννων.

«Η κυβέρνηση είχε πει προηγουμένως πως σε περίπτωση που προκύψει δημοσιονομικός χώρος θα δοθεί έξτρα ενίσχυση σε άτομα που δεν έλαβαν ενίσχυση μέσω αύξησης στη σύνταξή τους, αλλά και από τις άλλες τρεις μεγάλες κατηγορίες ενίσχυσης που είχαν δοθεί στην αρχή της χρονιάς, δηλαδή το μόνιμο μέτρο κατάργησης εισφοράς αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και την τέταρτη δόση από τις αυξήσεις του νόμου Βρούτση. Ο χώρος αυτός φαίνεται να έχει βρεθεί. Η απόδοση των φορολογικών εσόδων της προηγούμενης χρονιάς ήταν πολύ υψηλότερη απ’ ότι περιμέναμε», δήλωσε στο MEGA.

Σχετικά με την προσωπική διαφορά των συντάξεων δήλωσε:

«Το σύστημα συντάξεων που έχουμε είναι διανεμητικό. Τις τωρινές συντάξεις δεν πληρώνουν οι εισφορές που καταβάλλαμε κάποτε. Οι εισφορές που καταβλήθηκαν κάποτε πλήρωσαν τις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων. Οι τωρινές συντάξεις καταβάλλονται από εισφορές των τωρινών ασφαλισμένων. Σε ένα τέτοιο σύστημα δεν υπάρχει καθόλου εισφοροδιαφυγή».

Για τον κατώτατο μισθό

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας στο MEGA, με την αύξηση του κατώτατου μισθού η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση των χαμηλόμισθων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το ύψος της αύξησης.

«Κατά τη διαδικασία της αύξησης του κατώτατου μισθού η κυβέρνηση έχει να βρει τη χρυσή τομή σε δύο παράγοντες. Ο ένας είναι να ενισχύσει το βιοτικό επίπεδο των κατά τεκμήριο χαμηλόμισθων και αδύναμων τμημάτων των εργαζομένων. Από την άλλη, δεν θα πρέπει να πληγωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», δήλωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax