Αυξάνεται ο όγκος των επιβατών του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ, καθώς ανοίγει ξανά η Κίνα και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλάρωσαν.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ανέφερε 2,1 εκατομμύρια επιβάτες τον Ιανουάριο, αύξηση σχεδόν 2.900% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg. Η κίνηση από και προς τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ιαπωνία κατέγραψε τις πιο σημαντικές αυξήσεις, σύμφωνα με δελτίο τύπου των αρχών του αεροδρομίου.

Κίνα: Ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και το 2022, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά

Τουριστική εκστρατεία

Η κίνηση της Κίνας να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της με το Χονγκ Κονγκ, σε συνδυασμό με τη συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια κατά την σιάρκεια των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους, τροφοδότησε το κύμα. Η πόλη είναι πρόθυμη να αποκαταστήσει το καθεστώς της ως παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κόμβου και πύλης προς την Κίνα – τη μεγαλύτερη πηγή τουρισμού και τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της – αφού η οικονομία της δέχτηκε ένα απότομο πλήγμα εν μέσω του παρατεταμένου κλεισίματος.

Το Χονγκ Κονγκ καταργεί με ταχείς ρυθμούς τους περιορισμούς της πανδημίας από τότε που η Κίνα τερμάτισε την πολιτική της για το Covid Zero και ουσιαστικά έχει επιστρέψει στην κανονικότητα με εξαίρεση την εντολή για μάσκα. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τουρίστες, οι αξιωματούχοι ξεκίνησαν αυτόν τον μήνα μια τουριστική εκστρατεία που περιλαμβάνει τη διανομή περισσότερων από 500.000 δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων φέτος.

Επαναφορά στα προ πανδημίας επίπεδα

Η Αρχή του Αεροδρομίου αγόρασε τα εισιτήρια το 2020 ως μέρος ενός πακέτου διάσωσης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων HK (255 εκατομμυρίων δολαρίων) για την αεροπορική βιομηχανία. Οι επισκέπτες της ηπειρωτικής χώρας στο Χονγκ Κονγκ θα μπορούσαν να ανακάμψουν φέτος στο 78%, επιστρέφοντας στα επίπεδαν του 2019.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν το πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο της Ασίας πριν από την Covid. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τρίτο της κίνησης που είχε το αεροδρόμιο την ίδια περίοδο πριν από τέσσερα χρόνια. Η κυβέρνηση θέλει να επανέλθει στα προ covid επίπεδα μετά από τρία χρόνια απομόνωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διαμαρτυριών και επιβολής σκληρών μέτρων. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν συρρικνώθηκε 3,5% πέρυσι, η τρίτη συρρίκνωση σε τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή