Πλήθος κόσμου παρέστη στην κηδεία του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, για το ύστατο χαίρε.

Η κηδεία γίνεται στην Εβραϊκή Συναγωγή Ιωαννίνων, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Μωυσής Ελισάφ: Το όραμα, η αγάπη για τα Ιωάννινα και οι New York Times

Η σορός του δημάρχου Ιωαννίνων προτού καταλήξει στην Εβραϊκή Συναγωγή, σταμάτησε για τελευταία φορά έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Ο Μωυσής Ελισάφ πέθανε σε ηλικία 68 ετών

Ο Μωυσής Ελισάφ πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Το τελευταίο διάστημα έδωσε άνιση μάχη με την ασθένεια που αντιμετώπιζε.

O καθηγητής Ιατρικής Μωυσής Ελισάφ, υπήρξε ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος που εξελέγη στην Ελλάδα.

Η διαδρομή του

Μέχρι τον θάνατό του ήταν ενεργό μέλος 27 επιστημονικών εταιρειών και διετέλεσε επανειλημμένα πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, όπου παραμένει μέλος του Δ.Σ. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Επιπροσθέτως, διετέλεσε διευθυντής του Β’ Παθολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αναπληρωτής διοικητής ακαδημαϊκών υποθέσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σε ό,τι αφορά την αυτοδιοικητική του πορεία, είχε διατελέσει επανειλημμένα δημοτικός σύμβουλος και ήταν πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος , Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών (2011-2014) με δήμαρχο τον Φίλιππα Φίλιο. Τον Ιούνιο του 2019 εξελέγη δήμαρχος Ιωαννίνων με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Το «παρών» δίνουν επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη καθώς και η Όλγα Γεροβασίλη.

Η σορός του Δημάρχου με πομπή σταμάτησε, όπως προαναφέραμε  έξω από το δημαρχείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το epirus-tv-news.gr:






Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.