Στη δοκιμαστική εφαρμογή μιας συνδρομητικής υπηρεσίας, που θα ονομάζεται  Meta Verified αναμένεται να προχωρήσει η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram.

Η συνδρομητική υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν τους λογαριασμούς τους, περιλαμβάνει μία πρόσθετη προστασία κατά της πλαστοπροσωπίας και θα κοστίζει από 11,99 δολάρια το μήνα στο διαδίκτυο ή 14,99 δολάρια το μήνα στο σύστημα iOS και Android της Apple.

Το Meta Verified θα κυκλοφορήσει στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν σταδιακά λανσαρίσματα σε άλλες χώρες.

Meta: Αυξάνει 40% τις δαπάνες για τα έξοδα προσωπικής ασφάλειας του Ζάκερμπεργκ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του κολοσσού των social media, Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει ήδη δηλώσει ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πολλά νέα προϊόντα που θα «ενθαρρύνουν τους δημιουργούς να είναι πολύ πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί», ενώ προειδοποίησε για το κόστος που σχετίζεται με την υποστήριξη της τεχνολογίας για μια μεγάλη βάση χρηστών.

Άλλες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat της Snap Inc και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram κυκλοφόρησαν υπηρεσίες συνδρομής επί πληρωμή πέρυσι, ως νέα πηγή εσόδων.

Οι χρεώσεις του Twitter

Η εισβολή της Meta στις συνδρομητικές υπηρεσίες ακολουθεί το Twitter, το οποίο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το Twitter Blue θα κοστολογείται στα 11 δολάρια ανά μήνα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής η Twitter θα χρεώνει τα SMS του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Όσοι δεν πληρώσουν για το Twitter Blue ή δεν αλλάξουν τον λογαριασμό τους για να χρησιμοποιήσουν μια πολύ πιο αξιόπιστη εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ή ένα κλειδί ασφαλείας, η επιχείρηση απλώς θα απενεργοποιήσει το 2FA («2-factor authentication») μετά τις 20 Μαρτίου.

«Από τις 20 Μαρτίου μόνο οι συνδρομητές του Twitter Blue θα μπορούν να χρησιμοποιούν SMS ως μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων», ανέφερε η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία