«Η αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αεριού στην Ευρώπη έχει οδηγήσει προς τα κάτω και τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τα τιμολόγια ρεύματος για το Μάρτιο από την πλειονότητα των προμηθευτών να είναι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το Φεβρουάριο», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Επανέλαβε ότι για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα υπάρχει επιδότηση τους λογαριασμούς.

Λογαριασμοί ρεύματος: Οριακές μειώσεις από τους περισσότερους παρόχους

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ακόμη ότι ένα εκατομμύριο νοικοκυριά κατέθεσαν αίτηση στο πρόγραμμα Αλλάζω Συσκευή και μέχρι τώρα έχουν καταστεί δικαιούχοι 420.000.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη, λέγοντας ότι μετά το 12μηνο και εφόσον επιβεβαιωθούν τα όσα γνωρίζουμε από τις έρευνες, θα έχουμε την επενδυτική απόφαση για την πρώτη γεώτρηση αρχές του 2025. «Μια διαδικασία που στην Κύπρο πήρε 6 χρόνια εμείς φιλοδοξούμε να γίνει σε δυο με τρία χρόνια» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Τα τιμολόγια Μαρτίου

Υπενθυμίζεται ότι για τον Μάρτιο οι περισσότεροι πάροχοι  προχώρησαν σε οριακές μειώσεις των τιμών ρεύματος σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Από τα μεσάνυχτα οι προμηθευτές προχωρούν στις αναρτήσεις των ανταγωνιστικών χρεώσεων για τους καταναλωτές (οικιακούς και επαγγελματίες). Σε γενικές γραμμές αυτές χαρακτηρίζονται από σταθερότητα.

Το εύρος των τιμών με βάση τις ανακοινώσεις που έχουν κάνει κινούνται από 0,1445 ευρώ έως 0,248 ευρώ/kWh. Στις χρεώσεις αυτές περιλαμβάνονται κι εκείνες με τις εκπτώσεις συνέπειας.

Οι επιδοτήσεις

Οι τελικοί λογαριασμοί ρεύματος θα καθοριστούν από τις επιδοτήσεις.

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να τις ανακοινώσει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές θα είναι ανάμεσα στα 0,04 με 0,05 ευρώ/kWh.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια