Έρευνες στην έδρα της «No peace without justice» στην Ρώμη, της ΜΚΟ που διευθύνει ο Νικολό Φίγκα – Ταλαμάνκα, ένας από τους πρώτους συλληφθέντες για το σκάνδαλο Qatargate, που οδήγησε στη σύλληψή του, ενώ πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος, διεξάγει η εισαγγελία του Μιλάνου.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η μονάδα Guardia di Finanza, η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της εισαγγελίας του Μιλάνου, εξετάζει λογιστικά έγγραφα σχετικά με τη ΜΚΟ, η οποία θεωρείται από την εισαγγελία των Βρυξελλών ως ένα από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση και την επίσημη αιτιολόγηση των χρημάτων που έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο, τις δύο χώρες που κατηγορούνται για δωροδοκίες ευρωβουλευτών, προκειμένου να επηρεάσουν την πολιτική του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εξέτασαν την ταμία της ΜΚΟ

Μαζί με τις ιταλικές αρχές, μια ομάδα ερευνητών από τις Βρυξέλλες έφτασε επίσης στη Ρώμη, μαζί με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Ραφαέλ Μαλαγνίνι, ο οποίος είχε ήδη κάνει μια στάση στο Μιλάνο, για να συναντήσει τον επικεφαλής της εισαγγελίας και τον αναπληρωτή εισαγγελέα, σημειώνει η εφημερίδα La Repubblica.

Η έρευνα αφορούσε επίσης στο σπίτι μιας υπαλλήλου της ΜΚΟ, της Antonella Casu, η οποία διαχειρίζεται το ταμείο. Η γυναίκα εξετάστηκε από τους ερευνητές.

Ο Ταλαμάνκα είχε αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο, μετά από δύο μήνες στη φυλακή, ωστόσο, η ΜΚΟ δεν τελεί υπό έρευνα, τονίζει η ιταλική εφημερίδα, προσθέτοντας πως «η εντολή έρευνας φέρει ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2022».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης