Η εταιρεία κατασκευής αισθητήρων αυτόνομης οδήγησης, Luminar Technologies, ανακοίνωσε την έναρξη μιας ευρείας συνεργασίας με τον Όμιλο Mercedes-Benz, σε στόχο την επίτευξη της πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης για τα οχήματα επόμενης γενιάς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα, από την Tesla έως τη General Motors, επικεντρώνονται στα αυτόνομα οχήματα, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διάφορα τεχνολογικά προβλήματα αλλά να τον διαρκή έλεγχο των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Γερμανία: Στους δρόμους τα πρώτα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Οι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Waymo της Alphabet και η Motional (κοινοπραξία των Aptiv-Hyundai Motor), επιδιώκουν επίσης να αναπτύξουν αυτόνομα οχήματα για εμπορική χρήση.

Η Luminar θα προμηθεύει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με lidar, τα οποία χρησιμοποιούν παλμούς φωτός λέιζερ για τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ του αισθητήρα και ενός αντικειμένου και θεωρούνται ευρέως απαραίτητα για την επίτευξη πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει ότι επίκειται η συνεργασία τους ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο.

Στα σκαριά εργοστάσιο στην Ασία

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, που έχει την έδρα της στο Palo Alto της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Ασία, προκειμένου να υποστηρίξει τη συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Luminar συνεργάστηκε επίσης και με τη Volvo Cars και ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους ότι θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ένα σύστημα οδήγησης hands-free με το όνομα “Ride Pilot”, το οποίο θα λανσαριστεί για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια, και θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του τιμονιού σε ορισμένες περιορισμένες καταστάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή