Οριακή μείωση τιμών για την 17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού».

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης ενώ γνωστοποιεί ότι από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζεται και ο πλήρης αναλυτικός συγκριτικός πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο.

Αναλυτικά ο υπουργός αναφέρει:

«17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και απο τις τιμές που έστειλαν οι αλυσίδες προκύπτει ότι από 864 προϊόντα 75 (8.68%) παρουσίασαν αύξηση, 97 (11.23%) παρουσίασαν μείωση, και 692 (80.09%) παρέμειναν σταθερά! Στο σύνολο έχουμε οριακή μείωση. Αλλά από αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάζουμε και τον πλήρη αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με την συνολική αξία εκάστου καλαθιού ανά αλυσίδα για να βλέπετε ποιες αλυσίδες συνολικά μείωσαν και πόσο και ποιες αύξησαν και πόσο. Το ρεύμα πέφτει, ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε όσους βάζουν πλάτη στη Κοινωνία!».

Καλάθι του νοικοκυριού: Θα περιλαμβάνει 60 προϊόντα [λίστα]

Πρεμιέρα για το «καλάθι της Σαρακοστής»

Την ίδια σττιγμή, με την ακρίβεια να πλήττει και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, κάνει πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη το «καλάθι της Σαρακοστής» που περιλαμβάνει όλα τα νηστίσιμα εκτός από τη λαγάνα και θα διατηρηθεί μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η λαγάνα αναμένεται φέτος να κοστίσει στον καταναλωτή από 3,50 έως 5 ευρώ. Πέρσι τα αρτοποιεία την πουλούσαν από 3 έως 3,5 ευρώ, ενώ το 2021 κόστιζε μόνο 2,30 έως 3 ευρώ.

Το σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι πιο ακριβό φέτος, καθώς οι ανατιμήσεις έχουν έχει βάλει φωτιά στα περισσότερα προϊόντα του.

Θα περιλαμβάνει χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες με τη μορφή αλοιφής όπως ταραμοσαλάτες, μελιτζάνες και κατεψυγμένα θαλασσινά, από τα οποία οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», θα πρέπει να προσθέσουν στο «καλάθι της Σαρακοστής»  τουλάχιστον δύο είδη για όσο διαρκεί η Σαρακοστή. και κατεψυγμένα θαλασσινά, με δυο τουλάχιστον είδη σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο πασχαλινό καλάθι, το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία