Σαφή προειδοποίηση προς τον Κίνα και άλλα κράτη που παρέχουν υλική υποστήριξη στη Ρωσία, απηύθυνε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας ότι οποιεσδήποτε τέτοιες ενέργειες ισοδυναμούν με αποφυγή των κυρώσεων και θα μπορούσαν να «προκαλέσουν πολύ σοβαρές συνέπειες».

«Όχι μόνο ήμασταν ξεκάθαροι με την κινεζική κυβέρνηση, έχουμε επίσης καταστήσει σαφές στις κινεζικές εταιρείες και στις κινεζικές τράπεζες ότι δεν θα ανεχθούμε εμπορικές συμφωνίες που βοήθησαν τη Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις», είπε σε συνέντευξή της την Παρασκευή στην τηλεόραση MSNBC, προσθέτοντας: «Θα προχωρήσουμε και θα επιβάλουμε τις κυρώσεις μας και οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές».

Ουκρανία: Έρχονται νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τους G7

Για τον πληθωρισμό

Παράλληλα, η Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G20 υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώνεται αλλά πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερη δουλειά για να ευθυγραμμιστεί με τον ετήσιο στόχο 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Η Γέλεν είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια «ήπια προσγείωση» χωρίς ύφεση είναι δυνατή.

Ρωσία: «Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» – Πόσο «πλήγωσαν» οι κυρώσεις της Δύσης τον Πούτιν και τη ρωσική οικονομία

Απηχώντας τα σχόλια που έκανε την Πέμπτη ότι οι προοπτικές των ΗΠΑ και του κόσμου βελτιώνονται παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Γέλεν είπε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι «βασικά σε καλή κατάσταση».

«Η απασχόληση, ξέρετε, συνεχίζει να αυξάνεται. Τα νοικοκυριά είναι σε καλή κατάσταση. Ξέρετε, δεν έχουμε προβλήματα ισολογισμού όπως αυτά που είχαμε πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση (2008-2009)» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη υψηλά επίπεδα χρέους και την πτώση των τιμών των κατοικιών εκείνης της εποχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή