Σε 18 με 24 μήνες η Helleniq Energy θα αποφαίσει για το αν θα προχωρήσει ή όχι σε γεωτρήσεις στα θαλάσσια blocks της Κρήτης και του Ιονίου Πελάγους.

Αυτό έκανε γνωστό πριν από λίγη ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ανδρέας Σιάμισιης στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους αναλυτές με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα.

Έσπασαν τα «κοντέρ» τα κέρδη της HelleniQ Energy το 2022

Σεισμικές έρευνες

Ο κ. Σιάμισιης αναφερόμενος στη δραστηριότητα του upstream είπε ότι «η Helleniq Energy επίσπευσε τις διαδικασίες των σεισμικών ερευνών στα θαλάσσια blocks του Ιονίου Πελάγους, όπου συμμετέχει».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχώρησε σε δισδιάστατες σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες παραχωρήσεις του Ιονίου («block 10» και «Ιόνιο») στις αρχές του 2022 και πριν από τρεις μήνες ολοκλήρωσε και τις τρισδιάστατες στα συγκεκριμένα «οικόπεδα». Σε αυτές τις παραχωρήσεις η Helleniq Energy δεν έχει εταίρο.

Επίσης, η Helleniq Energy μετέχει με μειοψηφικό ποσοστό στην κοινοπραξία με την Energean για την εκμετάλλευση του block 2 στο ΒΔ. Ιόνιο. Εκεί δεν έγιναν δισδιάστατες με τις εταιρείες να αποφασίζουν στην εκτέλεση απευθείας τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών.

Και στην Κρήτη, η ελληνική πετρελαϊκή συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην κοινοπραξία με την ExxonMobil, όπου πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι δισδιάστατες σεισμικές στις θαλάσσιες παραχωρήσεις «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης»

Γεώτρηση

Ο κ. Σιάμισιης τόνισε αναφορικά με την επόμενη φάση των ερευνητικών προγραμμάτων στα προαναφερόμενα blocks της Κρήτης και του Ιονίου, πως «η Helleniq Energy θα αποφασίσει σε 18 με 24 μήνες για το αν θα πάει σε πρώτη ερευνητική γεώτρηση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια