Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Περισσότερα από 90.000 οχήματα είχαν διέλθει μέχρι το πρωί από τα διόδια και στα δύο ρεύματα εξόδου από την Αττική, ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση στα λιμάνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας το τελευταίο 24ωρο έχουν φύγει από την Αθηνών – Κορίνθου περίπου 65.000 οχήματα και από την Αθηνών Λαμίας 52.862 οχήματα.

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν και σήμερα τα λεωφορεία με προορισμό την Πάτρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος και σήμερα Σάββατο τα δρομολόγια για την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, με συχνότητα ανά 5 λεπτό και μέχρι το βράδυ είναι σε σύνολο προγραμματισμένα 130 δρομολόγια. Χθες, Παρασκευή, αναχώρησαν από τον Κηφισό για Πάτρα 165 δρομολόγια με πληρότητα 100%. Έκτακτα δρομολόγια έχουν προστεθεί και για προορισμούς σε Αιτωλοακαρνανία, Βόλο, Λάρισα και Πελοπόννησο.

Αυξημένη τέλος είναι και η κίνηση από το σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Λιοσίων.

Ομαλά η κίνηση στα λιμάνια

Το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Καλό είναι οι επιβάτες που αναχωρούν σήμερα, να είναι πιο νωρίς στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 6 απόπλοι πλοίων, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα αναχωρήσουν 11 συμβατικά πλοία και 11 ταχύπλοα. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν 5 απόπλοι και 3 από το Λαύριο.

Η κίνηση από τα τέσσερα μεγάλα λιμάνια της Αττικής χθες Παρασκευή 24/2, ήταν αυξημένη καθώς αναχώρησαν συνολικά 18.144 επιβάτες για κάποιο νησί των Κυκλάδων ή του Αιγαίου. Τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού ήταν και φέτος οι πιο επιλέξιμοι προορισμοί.

Από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν χθες 12 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 9.235 επιβάτες. Για νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 26 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 4.847 επιβάτες, από τη Ραφήνα έγιναν 6 αναχωρήσεις πλοίων με 3.060 και από το Λαύριο 6 απόπλοι πλοίων με 1.002 επιβάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης