Είναι η δεύτερη φορά που ο Παύλος Πολάκης απασχολεί το «πειθαρχικό» του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ή πιο σωστά την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Την πρώτη φορά ήταν με την περίφημη φωτογραφία του από τσιμπούσι κι ενώ είχαμε περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας το μακρινό πια 2020.

Τότε ο αψύς Σφακιανός απλώς κλήθηκε από τους Γεροβασίλη – Τζανακόπουλο και του έγινε σύσταση που μάλιστα φρόντισε να κοινοποιήσει ο ίδιος σε καθεστώς τελικά συμφωνίας.

Διαφορετική η νέα κλήση του

Τώρα την δεύτερη φορά το πιθανότερο είναι να έχουμε πιο σκληρή κατάληξη.

Ο Παύλος Πολάκης καλείται από την Επιτροπή- η οποία μετασυνεδριακά έχει όλα τα ρεύματα- αλλά έχει προηγηθεί η αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο των Χανίων για τις εθνικές εκλογές και η καθαίρεσή του από τον Τομέα Διαφάνειας του κόμματος.

Εδώ αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκουσης ναι μεν προεδρικός, με αυξημένες μετοχές εσχάτως στην ανθρωπογεωγραφία της Κουμουνδούρου και εκ των υποστηρικών του «σκληρού ροκ».

Την Τρίτη βέβαια θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, όργανο σχεδόν καθολικά του κλίματος Τσίπρα. Και όλα τα παραπάνω επισημοποιούν πια και με θεσμικό τρόπο την ρήξη του τέως αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με το σύστημα Τσίπρα.

Βεβαίως ο ίδιος έχει παραπέμψει την επόμενη φάση στα συλλογικά όργανα και όντως σε αυτά, πχ σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή θα έχει υποστηρικτές ή τέλος πάντων μια ομάδα στελεχών που δεν βλέπουν θετικά την όλη ρήξη και κυρίως στο εν λόγω προεκλογικό μομέντουμ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάζει το θετικό αφήγημα της κυβέρνησής του, θα μιλάει για τον κατώτατο μισθό και στην Κουμουνδούρου θα έχουν βγει τα μαχαίρια, λένε οι γνωρίζοντες. Από την άλλη όπως επίσης συμπληρώνουν οι γνώστες του παρασκηνίου ήταν η χρυσή ευκαιρία για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιδείξει πυγμή.

Οι «προγραφές δημοσιογράφων, δικαστικών από τον Παύλο, ξεχείλισαν το ποτήρι» και δεν υπήρχε άλλη ανοχή. Βεβαίως σχολίαζαν ομόφωνα από την Κουμουνδούρου την αλγεινή εντύπωση από την παρέμβαση Εισαγγελέα για το ποστ Πολάκη («αλήθεια – λένε – έδειξε την ίδια ταχύτητα για τις υποκλοπές;»).

Κύμα εσωστρέφειας

Από την άλλη η «πολακειάδα» αλλά και το Ειδικό Δικαστήριο για τον Παππά όπως και αυτό που αναμένεται ως απόφαση για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, φτιάχνουν ένα νέο κύμα εσωστρέφειας για την Αξιωματική Αντιπολίτευση και το στοίχημα είναι στο όσο διάστημα απομένει για τις εθνικές κάλπες να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνες τις πρωτοβουλίες που να τον πηγαίνουν στην επόμενη μέρα.

Τακτικά, θα έχει θέμα βέβαια. Ο Παύλος Πολάκης χαίρει δημοφιλίας στην κομματική βάση αλλά και σε μερίδα στελεχών. Και εκπροσωπεί ένα χαμένο νήμα με το αντιμνημόνιο ή το θυμωμένο «Όχι» του 2015 παρότι και ο ίδιος υπήρξε υπουργός.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση