Με σημαντικά κέρδη αρχίζουν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις μεγάλες οικονομίες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,35%, με τον κλάδο των ασφαλειών να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,79% στις 7.940 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,19% στις 15.390 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,10% στις 7.266 μονάδες.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό θα ανακοινωθούν από τη Γαλλία και την Ισπανία την Τρίτη, τη Γερμανία την Τετάρτη και την Ιταλία και την ευρωζώνη την Πέμπτη, με τις αγορές να αναμένουν την πρόοδο της νομισματικής σύσφιξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ έχει δηλώσει ρητά ότι σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, αν και οι επενδυτές αξιολογούν πόσο πιθανό είναι να κινηθεί σημαντικά πέρα από αυτό.

Η αγορά βιώνει επί του παρόντος τις συνέπειες “πολλών καλών ειδήσεων ταυτόχρονα”, σύμφωνα με τον αναλυτή της Baird Ross Mayfield. Με τον πληθωρισμό να παραμένει υψηλός και τις Κεντρικές Τράπεζες να αναμένεται να συνεχίσουν τις αυξήσεις των επιτοκίων, ο Mayfield συμβουλεύει τους επενδυτές να “ελέγχουν ό,τι μπορούν να ελέγξουν”.

“Πρώτον, στοιχειοθετείστε τα πράγματα: ο μέσος όρος του κόστους του δολαρίου (επένδυση σε τακτικά προγραμματισμένα διαστήματα) είναι μια εξαιρετική οδός για την εύρεση υπεραπόδοσης σε ασταθείς/πλάγιες αγορές”, έγραψε ο Mayfield. “Δεύτερον, επανεξετάστε την κατανομή σας για να διασφαλίσετε ότι είστε καλά διαφοροποιημένοι και εντός σχεδίου”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια