Μεγαλώνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο με μετανάστες κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας αυξήθηκε στους 61, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Η Μανουέλα Κούρα, αξιωματούχος των περιφερειακών αρχών, δήλωσε στο Reuters ότι ένα ακόμα πτώμα εντοπίστηκε στη θάλασσα.

Νωρίς χθες, ξύλινο σκάφος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη συνετρίβη σε βράχια κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας

Πόσοι επέζησαν

Επίσης η Μανουέλα Κούρα αξιωματούχος της επαρχιακής κυβέρνησης τόνισε στο Reuters ότι 81 άνθρωποι επέζησαν από το ναυάγιο, με 20 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων ένα άτομο στην εντατική.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε ότι πάνω από 20 Πακιστανοί εκτιμάται ότι είναι μεταξύ των ανθρώπων που πνίγηκαν.

Καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούσαν να επιχειρούν έρευνες στη θάλασσα και την ακτογραμμή εν μέσω θυελλωδών καιρικών συνθηκών, η Κούρα ανέφεραν ότι οι επιζώντες είπαν ότι περίπου 140 με 150 επέβαιναν στο σκάφος – υποδηλώνοντας ότι κάποιοι μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πλοίο, που μετέφερε ανθρώπους με καταγωγή από το Αφγανιστάν, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες, βυθίστηκε σε θαλασσοταραχή κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, την περιοχή που αποτελεί την κορυφή της «μπότας» της Ιταλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα