Η απόφαση για την αποφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή, αναμένεται, όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της ακρόασής της στο εφετείο, την Παρασκευή, 3 Μαρτίου. Η ακρόαση τόσο της Εύας Καϊλή όσο και του Μαρκ Ταραμπέλα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Qatargate, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει.

Το εφετείο εξέτασε αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι σε μια «κεκλεισμένων των θυρών» ακρόαση.

Αποκαλύψεις για το επίμαχο USB της Εύας Καϊλή – Γιατί δεν την αφήνουν ελεύθερη

Γιατί δεν ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, είναι συνήθης πρακτική του εφετείου να καθυστερεί τις αποφάσεις και να μην βγαίνουν την ίδια μέρα, καθώς οι εφέσεις εξετάζονται από τρεις, και όχι έναν, δικαστές, όπως γίνεται στις ακροάσεις.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η καθυστέρηση αυτή δε σημαίνει τίποτα για ενδεχόμενη αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ενώ οι χαμηλοί τόνοι που κράτησε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στις δηλώσεις του, φανερώνει μια αλλαγή στην υπεράσπισή της, δεδομένου ότι η βελγική κουλτούρα δε σηκώνει «πολλές φασαρίες».

Πόσο επηρεάζει την Εύα Καϊλή η αποφυλάκιση Τζιόρτζι

Το γεγονός ότι έχει αποφυλακιστεί με βραχιολάκι ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύμφωνα με κάποιους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά στην ενδεχόμενη αποφυλάκισή της, καθώς καταρρίπτεται το επιχείρημα ότι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται να μην επηρεάζει το δικαστήριο, καθώς η σχέση μητέρας – παιδιού λογίζεται ως αναντικατάστατη στο βελγικό δίκαιο.

Όσο για την απόφαση της Παρασκευής, η πλευρά Καϊλή λέει ότι είναι 50 – 50, με τους ειδήμονες να αποφεύγουν τις εκτιμήσεις γιατί κανείς δεν περίμενε και την αποφυλάκιση του συζύγου της.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης