Την υλοποίηση έργου κάλυψης σήματος κινητής τηλεφωνίας για λογαριασμό των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της χώρας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece έχει αναλάβει η Intrakat. Πρόκειται για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Χανίων, Ακτίου, Κέρκυρας, Καβάλας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σκιάθου, Σάμου και Ζακύνθου.

Intrakat: Ανέλαβε την κατασκευή δικτύου οπτικών ινών της ΔΕΗ στην Αττική

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχής και αδιάλειπτη κάλυψη σήματος έως 5G, θα χρησιμοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες ζώνες συχνοτήτων (800 MHz ως 3500 MHz) σε όλες τις τεχνολογίες (GSM, DCS, UMTS, LTE & 5G). Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεται στους επιβάτες, Έλληνες και ξένους, που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport- κατά τη διάρκεια του 2022 στα συγκεκριμένα αεροδρόμια αφίχθησαν συνολικά πάνω από 31.194.000 επιβάτες, σε περισσότερες από 256.000 πτήσεις, αριθμοί που αναμένονται να αυξηθούν σημαντικά στα επόμενα έτη.»

«Καθώς η σταδιακή ψηφιοποίηση φανερώνει περισσότερες δυνατότητες και κερδίζει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, η ζήτηση για αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες αυξάνεται συνεχώς», σημειώνεται ακόμα στη σχετική ανακοίνωση. «Με αυτό το έργο, το επιβατικό κοινό θα έχει πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνει αξιόπιστες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως τηλεφωνικές κλήσεις υψηλής ποιότητας αλλά και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις αγαπημένες του εφαρμογές κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους εν λόγω αερολιμένες. Η εύκολη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, μέσω των αντίστοιχων υποδομών, συμβάλλει στην προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας, ενισχύοντας -παράλληλα- την εικόνα της.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης