Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο ανέθεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 36 ανθρώπους και έχουν τραυματιστεί 36.

Τέμπη: Στους 36 οι νεκροί από την σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα

Στο μεταξύ, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο αναβλήθηκαν και οι σημερινές συνεδριάσεις της Βουλής. Συγκεκριμένα αναβλήθηκε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος (συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων) και σειρά συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό και του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει από το Μέγαρο Μαξίμου πως «έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος και πώς συνέβη δύο αμαξοστοιχίες να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή από αντίθετες κατευθύνσεις».

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, «πάνω από 500 άνθρωποι επιχειρούν, ο καθένας στον τομέα του. Οι αρμόδιοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή στο συντονιστικό».

Στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος μεταβαίνουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφτεί το Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα