Οι σιδηρόδρομοι στη Γηραιά Ηπειρο θεωρούνται ένας προσιτός και σχετικά ασφαλής τρόπος για πολλούς Ευρωπαίους να ταξιδεύουν, ωστόσο η τραγωδία στα Τέμπη αποτελεί μια δραματική υπενθύμιση ότι τα δυστυχήματα με τρένα μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα θανατηφόρα.

Ο ΟΤ καταγράφει 12 πρόσφατες σιδηροδρομικές τραγωδίες με εκατοντάδες νεκρούς. Αποκορύφωμα αυτής της «μακάβριας» λίστας ήταν η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, ενός φορτηγού τρένου και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στη Λάρισα.

Μέχρι στιγμής 38 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί, ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων.

Έκθεση κόλαφος για την ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων [γραφήματα]

  1. Ιούνιος 1998, Γερμανία: Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν τρένο υψηλής ταχύτητας που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Μόναχο στο Αμβούργο εκτροχιάζεται στο Ένσχεντε.
  2. Οκτώβριος 1999, Βρετανία: Δύο τρένα συγκρούονται κοντά στην περιοχή Πάντιγκτον του Λονδίνου, σκοτώνοντας 31 άτομα.
  3. Νοέμβριος 2000, Αυστρία: Βαγόνι τελεφερίκ πήρε φωτιά σε ορεινή σήραγγα στο Καπρούν της Αυστρίας, σκοτώνοντας 155 ανθρώπους.
  4. Μάιος 2003, Ουγγαρία: Σύγκρουση τρένου με πούλμαν που μετέφερε Γερμανούς παραθεριστές σε ισόπεδη διάβαση κοντά στο Σιόφοκ. Εχασαν τη ζωή τους 34 άτομα.
  5. Ιανουάριος 2006, Μαυροβούνιο: 45 άτομα σκοτώθηκαν όταν τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε σε χαράδρα έξω από την πρωτεύουσα της χώρας Ποντγκόριτσα.
  6. Ιούλιος 2006, Ισπανία: Συρμός του μετρό που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα συνετρίβη σε υπόγεια σήραγγα τον Ιούλιο του 2006. Η συντριβή είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 43 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.
  7. Σεπτέμβριος 2006, Γερμανία: Μια αμαξοστοιχία απλής σιδηροτροχιάς συγκρούστηκε με βαγόνι συντήρησης κοντά στο Λάθεν. Εχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι
  8. Ιούνιος 2009, Ιταλία: 32 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το φορτηγό τρένο εξερράγη και κατέληξε σε σπίτια στην παραθαλάσσια πόλη του Βιαρέτζιο
  9. Φεβρουάριος 2010, Βέλγιο: Μετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών στο Μπουιζίγκεν. 19 άτομα σκοτώθηκαν
  10.  Ιούλιος 2013, Ισπανία: Τρένο των ισπανικών σιδηροδρόμων εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Συνολικά, 80 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 145 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα, η αμαξοστοιχία πήγαινε με 179 χλμ/ώρα σε μια διαδρομή με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα όταν βγήκε από τις ράγες και προσέκρουσε σε τοίχο.
  11. Ιούλιος 2016, Ιταλία: Δύο ιταλικά τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ πόλεων στη νότια περιοχή της Πούλια. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Από την έρευνα διαπιστώθηκε σφάλμα επικοινωνίας μεταξύ των σταθμών από τους οποίους είχε αναχωρήσει το κάθε τρένο.
  12. Φεβρουάριος 2023, Ελλάδα: Σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη έξω από την Λάρισα. Μέχρι στιγμής 38 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί, ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση