Καταιγιστικές εξελίξεις στην Τράπεζα Αττικής

 Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το σκανάρισμα των στοιχείων που συνέλεξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις μεγάλες διακυμάνσεις στις μετοχές της Τράπεζας Αττικής.

·      Πληροφορούμαστε πως οι ελεγκτές έχουν εισέλθει στη φάση της αξιολόγησης και σύντομα αναμένεται να καταλήξουν εάν υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης.

·      Θυμίζουμε πως είχαν προηγηθεί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε γραφεία μεγάλων χρηματιστηριακών εταιρειών για την άντληση στοιχείων.

·      Την ίδια στιγμή, μαθαίνουμε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει λάβει και ελέγχει το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 490 εκατ. ευρώ.

·      Πρόκειται για μια αναγκαία κίνηση που θα ανοίξει τον δρόμο στην είσοδο επενδυτών και την αποκατάσταση της κεφαλαιακής της επάρκειας.

·      Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως επιδίωξη είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης όσο το δυνατόν συντομότερα.

·      Και αυτό γιατί στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το ρητό το «γοργόν και χάριν έχει»…

————————————–

Ο «βαλκανικός» δρόμος του Βερόπουλου

·      Είναι εδώ και αρκετά χρόνια εκτός Ελλάδας. Άνθρωποι που γνωρίζουν λένε πως έρχεται μόνο για διακοπές και για να συναντηθεί με την οικογένειά του.  

·      Ο λόγος για τον Νίκο Βερόπουλο, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Βελιγράδι και δραστηριοποιείται με επιτυχία σε Σερβία και Βόρεια Μακεδονία με την αλυσίδα «Vero».

·      Πολύ πρόσφατα μάλιστα η εταιρεία του εγκαινίασε νέο κατάστημα στο Novi Sad, το 27ο σημείο στην περιοχή των Βαλκανίων.

·      Μια περιοχή που όπως λένε στην πιάτσα εξελίσσεται σε νέα «Γη της Επαγγελίας» για τον ίδιο. Εκεί πλέον βγάζει το… μεροκάματό του.

·      Θυμίζουμε πως ο γνωστός επιχειρηματίας αναγκάστηκε πριν από περίπου επτά χρόνια να πουλήσει το ελληνικό δίκτυο του ομίλου του στην οικογένεια Παντελιάδη (Metro – My Market).

—————————————

Το 29ο McDonalds στη σκιά της Ακρόπολης

·      Το 29ο κατάστημα McDonald’s στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κάτω από ιερό βράχο της Ακρόπολης εγκαινιάζει σήμερα η Premier Capital.

·      Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα ανάπτυξης της διάσημης αλυσίδας εστίασης στην Ελλάδα και όχι μόνο.

·      Το παρόν θα δώσει και ο Μαλτέζος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Melo Hili.

·      Όχι όμως και δευτερότοκος γιός του, Peter Hili που έχει αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην οικογενειακή επιχείρηση.

·      Ανειλημμένες υποχρεώσεις όπως λένε οι πληροφορίες δεν του επέτρεψαν να παραστεί.

·      Λέγεται πως η λειτουργία του νέου καταστήματος επισπεύσθηκε, προκειμένου να προλάβει την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

·      Εξάλλου βρίσκεται στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναν από τους πλέον δημοφιλείς πεζόδρομους της πρωτεύουσας.

·      Οι δουλειές των Μαλτέζων στην χώρα μας, όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη, πηγαίνουν αρκετά καλά, έχοντας πιάσει τον παλμό του Έλληνα…

·      Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν…  

·      Για αυτό και όπως μαθαίνουμε ετοιμάζονται να ανοίξουν και άλλο σημείο μέχρι το καλοκαίρι…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino