Η Νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία, SKS, διευρύνει το «pool» της με σκοπό να προσελκύσει LR2 δεξαμενόπλοια αξιοποιώντας τις υποδομές και τα εργαλεία της Signal που βασίζονται στην τεχνολογία των data.

Το νέο αυτό εγχείρημα, με την ονομασία «SKS LR2 Pool, powered by Signal» ξεκίνησε τη δραστηριότητα του με πέντε LR2 δεξαμενόπλοια της SKS, τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς συνιδιοκτησίας με κεφάλαια που διαχειρίζεται η Hayfin Capital, και έχει ως στόχο να αποτελέσει πόλο έλξης για πρόσθετο tonnage.

Πώς διαμορφώνεται η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου

Η SKS, στο ρόλο της εμπορικής διαχειρίστριας, θα είναι υπεύθυνη για τις ναυλώσεις, τα επιχειρησιακά ζητήματα των πλοίων και το στάδιο μετά τη ναύλωση. Η Signal θα διαθέσει τη τεχνογνωσία του pool, με τα αντίστοιχα τεχνολογικά εργαλεία, υπογραμμίζοντας έτσι την αυξανόμενη σημασία της τεχνολογίας στη ναυτιλία. Η σύμπραξη αυτή θα επιτρέψει στο LR2 Pool της SKS να βελτιώσει περαιτέρω την κορυφαία επίδοση του, διευρύνοντας παράλληλα τον LR2 στόλο του, ενώ ταυτόχρονα θα συνδυάσει την ευελιξία, την ισοτιμία και την τεχνολογία αιχμής, που προσφέρουν τα Aframax και MR Pools της Signal.

Ο Geir Mjelde, CEO της Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi AS, η οποία είναι ιδιοκτήτης του LR2 Pool της SKS, δήλωσε: «Η SKS έχει υπάρξει πρωταγωνιστής στον τομέα των LR2 δεξαμενόπλοιων για πολλά χρόνια. Η Signal έχει αναπτύξει ένα λογισμικό για την διαχείριση των pools, το οποίο αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Μαζί, θα προσφέρουμε στους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές LR2 tankers μια μοναδική ευκαιρία, με ασυναγώνιστες επιδόσεις αλλά και διαφάνεια».

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος, CEO της Signal Maritime Services, προσέθεσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε το εγχείρημα της SKS στη διαδρομή τους ώστε να γίνουν ένα pool, το οποίο θα πρωταγωνιστεί στον τομέα των LR2 δεξαμενόπλοιων. Ανυπομονούμε να δούμε το τεχνολογικό μας κεφάλαιο, όπως αυτό έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί με την πάροδο του χρόνου, να εξάγεται και πέραν της Signal, παρέχοντας στήριξη σε αναγνωρισμένους και αξιότιμους εμπορικούς διαχειριστές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία