Με βουτιά άρχισε τη σημερινή συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τις συστάσεις για την ανάγκη της διόρθωσης, μετά από δέκα εβδομάδες συνεχούς ανόδου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,72% στις 1.113,58 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Αναμενόμενη διόρθωση

Η για πολλούς αναμενόμενη διόρθωση φαίνεται ότι ήρθε σήμερα, με τον τραπεζικό κλάδο και τίτλους που είχαν υπεραποδώσει να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων. Και αυτή η εικόνα είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, δείγμα υγείας μιας ανοδικής αγοράς, καθώς προσφέρει ευκαιρίες σε αρκετά χαρτοφυλάκια να βελτιώσουν τις θέσεις τους.

Τεχνικά η αγορά χρειαζόταν επίσης τη διόρθωση, καθώς όλοι οι ταλαντωτές του βρίσκονται σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Χωρίς βέβαια η σημερινή διόρθωση να υποδηλώνει στην παρούσα κάποιο αρνητικό σενάριο, η εγχώρια επενδυτική κοινότητα αναζητά την κορυφή στην τρέχουσα βραχυπρόθεσμη εικόνα, η οποία πιθανότατα να είναι στις 1.120 μονάδες.  Ο γενικός δείκτης έχει την κοντινή του στήριξη στις 1.075 μονάδες, επίπεδο που σηματοδοτεί και την επιθετική τάση. Εάν χαθεί, η επόμενη στήριξη είναι στις 1.040 μονάδες.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Aegean, Alpha Bank, ΔΕΗ, Τιτάν, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ ισχυρές είναι και οι απώλειες σε Εθνική, Eurobank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Coca Cola, Quest, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ και Autohellas. Υπό έλεγχο συντηρούν τις απώλειες τους οι ΟΤΕ και Jumbo, με την ΕΥΔΑΠ να είναι στο +0,57%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες