Υπό ισχυρή πίεση βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει την υπερπροσφορά που επιταχύνθηκε σταθερά από την έναρξη των συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,93% στις 1.110,93 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 63 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Αν και ο γενικός δείκτης φάνηκε προς στιγμήν να δοκιμάζει τα επίπεδα των 1.100 μονάδων, γρήγορα υπήρξε αντίδραση προκειμένου να μην χαθεί το ψυχολογικό όριο. Πάντως, ο Δείκτης βρίσκεται σε υπεραγορασμένη ζώνη, και οι στηρίξεις βρίσκονται στις ζώνες 1080 (κοντινή) και 1050 (κύρια μεσοπρόθεσμη), με το βλέμμα να είναι στο μακρινό (;) 1250. Το εξίσου σημαντικό, όμως, είναι ότι και ο τραπεζικός δείκτης κράτησε τις 900 μονάδες, ενεργοποιώντας τις στηρίξεις του, ιδίως μέσω της Εθνικής η οποία απορρόφησε μεγάλο μέρος της προσφοράς της.

Ωστόσο, αυτό που κυριαρχεί την τελευταία ώρα στην αγορά είναι η αναστολή της διαπραγμάτευσης της Frigoglass, η οποία με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό αναφορικά με σημαντικά γεγονότα. Ο τίτλος κατέγραφε πτώση 4,85% στα 0,098 ευρώ ευρώ, έχοντας διακινήσει 1,6 εκατ. ευρώ.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτων, Πειραιώς, Τιτάν, Alpha Bank, Λάμδα, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Σαράντης, Autohellas, Eurobank, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ ισχυρή είναι και η πτώση σε Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Εθνική και ΕΥΔΑΠ. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, ΟΛΠ και Coca Cola, ενώ η Jumbo κερδίζει 0,48%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών