Συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ζήτησε ο νέος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Γεραπετρίτης που ανέλαβε τη θέση μετά την παραίτηση του του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο απερχόμενος υπουργός από τη δική του μεριά τόνισε ότι «η πατρίδα μας βιώνει μια εθνική τραγωδία και τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στο ότι χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές».

Τέμπη: Τα ερωτήματα γύρω από τη 12λεπτη πορεία θανάτου

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όπως όμως διευκρίνισε και ο πρωθυπουργός, όλα θα διερευνηθούν με τον πιο αντικειμενικό και διαφανή τρόπο».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι δεν θα κάνει απολογισμό του έργου του, όπως κάνουν οι απερχόμενοι υπουργοί συνήθως. «Το εάν έγιναν πολλά ή λίγα, δεν θα το δούμε τώρα, μια τέτοια ημέρα πένθους», τόνισε. Στη συνέχεια εξήρε τον Γιώργο Γεραπετρίτη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά του, ενώ υπογράμμισε ότι η παρουσία του κ. Γεραπετρίτη δείχνει ότι η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους. Τέλος, εξέφρασε ξανά τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Δείτε την τελετή παράδοσης – παραλαβής

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα