Στην ανάθεση αρμοδιοτήτων στους υφυπουργούς Υποδομών και Μεταφορών  κ.κ Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιώργο Καραγιάννη προχώρωσαν με κοινή τους απόφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει μεταβατικός υπουργός, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωναμε την ανακοίνωση που εξεδόθη οι αρμοδιότητες καταλαμβάνουν αυτοτελώς την έκδοση διοικητικών πράξεων, καθώς και παράλληλη με τον Υπουργό, νομοθετική πρωτοβουλία και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ο υπουργός. κ. Γεραπετρίτης  διατηρεί την αρμοδιότητα για τη διερεύνηση των αιτιών του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η «συγγνώμη»

Ο νέος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ζήτσε συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Γεραπετρίτης που ανέλαβε τη θέση μετά την παραίτηση του του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο απερχόμενος υπουργός από τη δική του μεριά τόνισε ότι «η πατρίδα μας βιώνει μια εθνική τραγωδία και τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στο ότι χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές».

Τέμπη: Τα ερωτήματα γύρω από τη 12λεπτη πορεία θανάτου

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όπως όμως διευκρίνισε και ο πρωθυπουργός, όλα θα διερευνηθούν με τον πιο αντικειμενικό και διαφανή τρόπο».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι δεν θα κάνει απολογισμό του έργου του, όπως κάνουν οι απερχόμενοι υπουργοί συνήθως. «Το εάν έγιναν πολλά ή λίγα, δεν θα το δούμε τώρα, μια τέτοια ημέρα πένθους», τόνισε. Στη συνέχεια εξήρε τον Γιώργο Γεραπετρίτη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά του, ενώ υπογράμμισε ότι η παρουσία του κ. Γεραπετρίτη δείχνει ότι η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους. Τέλος, εξέφρασε ξανά τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα