Προφυλακισμένος παραμένει ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα. Ο Βέλγος ευρωβουλευτής κατηγορείται κυρίως για «διαφθορά» στην υπόθεση του Qatargate, προφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά  υποψίες ανάμειξης του Κατάρ και του Μαρόκο στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ακόμη, μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση και για την Εύα Καϊλή.

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να παραμείνει ο Mαρκ Ταραμπέλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή διότι, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ούτε δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνηγόρων του.

Αποκαλύψεις για το επίμαχο USB της Εύας Καϊλή – Γιατί δεν την αφήνουν ελεύθερη

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο. Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».

«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Αυτά είναι΄τα καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα