Γενικευμένο μπλακ άουτ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κένυα, λόγω ενός «προβλήματος στο σύστημα» ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Kenya Power.

«Εργαζόμαστε ώστε να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η Kenya Power είναι ο μοναδικός διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, ο μεγαλύτερος παραγωγός της οποίας είναι η Kenya Electricity Generating Company (KenGen).

Υποδομές

Η αφρικανική χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα υποδομών, ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνονται κάποια βήματα ανάπτυξης. Ενα παράδειγμα αποτελεί το πρώτο τμήμα ενός αναβαθμισμένου αυτοκινητόδρομου μήκους 560 χιλιομέτρων κατά μήκος του βόρειου διαδρόμου, της πιο πολυσύχναστης διαδρομής εμπορίου και μεταφορών της Ανατολικής Αφρικής, που εγκαινιάστηκε προν από λίγους μήνες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης υποστήριξης της ΕΕ για τη δημιουργία έντεκα στρατηγικών διαδρόμων μεταφορών σε όλη την Αφρική στο πλαίσιο του επενδυτικού πακέτου 150 δισεκατομμυρίων ευρώ Global Gateway EU-Africa για την ενίσχυση βιώσιμων και αξιόπιστων συνδέσεων, αλυσίδων αξίας, υπηρεσιών και θέσεων εργασίας που μπορούν να ωφελήσουν τόσο την Αφρική όσο και την Ευρώπη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής και της Αφρικανικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες για την από κοινού αξιολόγηση της προόδου στην υλοποίηση μετασχηματιστικών έργων στο πλαίσιο αυτού του επενδυτικού πακέτου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής