«Την ώρα που ακόμα η χώρα θρηνεί τους νεκρούς της, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο με τη δήθεν ‘υπερκομματική’ Επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να διορίζει τον ελεγκτή του», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του, καλώντας τον πρωθυπουργό να καταργήσει άμεσα την Επιτροπή.

Υποστηρίζει ειδικότερα ότι «η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να συστήσει μία διορισμένη από τον ίδιον Επιτροπή που θα προκαταλάβει την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο έργο της, ενέχει προεκλογικές σκοπιμότητες και είναι εξόχως ύποπτη». Αναφέρει ότι «η απόσυρση του κ. Ζηλιασκόπουλου από την Επιτροπή, μετά τη θύελλα αντιδράσεων, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα».

Τέμπη: Και τώρα… σκληρό ροκ κατά της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να καταργήσει αμέσως την εν λόγω Επιτροπή και να αφήσει τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος», τονίζοντας καταληκτικά ότι «οι ώρες της τραγωδίας δεν ενδείκνυνται για επικοινωνιακούς τακτικισμούς».

Παραίτηση Ζηλιασκόπουλου

Νωρίτερα το Σάββατο, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Aθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μόλις 24ώρες μετά την επιλογή του για τη θέση αυτή από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Στη θέση του κ. Ζηλιασκόπουλου τοποθετήθηκε ο Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής του ΑΠΘ.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος επικαλέστηκε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που τον αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα