Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην Αθήνα η συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο και βρίσκεται στο Σύνταγμα, κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και μαύρα μπαλόνια.

Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα 57 θύματα του τρένου του θανάτου.



Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνει και το Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας 

«Τα ‘κροκοδείλια δάκρυα’ και οι εκ των υστέρων ‘συγγνώμες’ δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Σήμερα, μετά από αυτή την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ελπίδα είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες. Έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Έτσι μόνο θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος και στις κυβερνήσεις όλες μέχρι σήμερα. Στην ιδιωτική εταιρεία. Και βεβαίως στους υπόλοιπους όσους εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται συγκεντρωμένοι η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, ο Σύλλογος Γ. Σεφέρης, ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Σωκράτης, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, το Μ-Λ ΚΚΕ, Η εργ.α.σ., η Πορεία, η Λαϊκή Ενότητα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας κ.α.

Στη Λεωφόρο Αμαλίας έχει διακοπεί η διέλευση των οχημάτων, ενώ παρά την 24ωρη απεργία του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ στις Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, οι συρμοί κινούνται από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στην συγκέντρωση.

Φωτογραφίες – video: Δημήτρης Μιχαλάκης

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας