Συνεχίζεται από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης η υλοποίηση του προγράμματος προώθησης των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) της Κρήτης στην αγορά των Η.Π.Α.

Προϊόν ΠΟΠ το χαλούμι και με… ευρωπαϊκή βούλα

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., περιλαμβάνει δράσεις όπως την προβολή σε Διεθνείς Εκθέσεις, Β2Β συναντήσεις, δημιουργία προωθητικού video και προβολή του σε τηλεοπτικά κανάλια των Η.Π.Α., έντυπες διαφημιστικές καταχωρήσεις, φυλλάδια, προώθηση στα σημεία πώλησης, καμπάνιες σε κοινωνικά δίκτυα, cooking shows κ.α. Τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα που προβάλλονται κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος με τον διακριτικό τίτλο GOLD QUALITY είναι: τυροκομικά, μέλι, ελαιόλαδο, παξιμάδι και κρασί.

Σημαντική αγορά

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέας Κρήτης, «οι Η.Π.Α. αποτελούν σταθερά έναν από τους κυριότερους αγοραστές των Κρητικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών και οι Κρητικές εξαγωγές, παρά τις αντιξοότητες και τις μεγάλες προκλήσεις που εμφανίζει η συγκεκριμένη αγορά, παρουσιάζουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, με επιχορήγηση των δράσεων μέχρι και 75%, βοηθάει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών μας και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των ποιοτικών μας προϊόντων.»

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, «με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που συντονίζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης δίνεται μια τεράστια ευκαιρία ενίσχυσης των Κρητικών εξαγωγών στη μεγάλη αγορά των Η.Π.Α. Μέσω του προγράμματος, οι Κρήτες εξαγωγείς που έχουν ήδη παρουσία στην αμερικάνικη αγορά έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει η δίοδος και στις επιχειρήσεις που μέχρι τώρα δεν πραγματοποιούσαν εξαγωγές στη συγκεκριμένη αγορά».

Η πιο πρόσφατη δράση του προγράμματος ήταν η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση WINTER FANCY FOOD SHOW στο Λας Βέγκας, ενώ η επόμενη που προγραμματίζεται είναι η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 25 – 27 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Μέσω του προγράμματος επιδοτείται το κόστος ενοικίασης και κατασκευής περιπτέρου με βασικό εξοπλισμό, η αποστολή των εμπορευμάτων, αλλά και τα κόστη μετακίνησης και διαμονής ενός εκπροσώπου ανά επιχείρηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα