Στη γραφειοκρατία αποδίδει η Heineken την καθυστέρηση της εξόδου της από τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία είναι πέρα ​​από τον έλεγχό της και επαναλαμβάνοντας ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να φύγει από τη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, δημοσίευμα στον ερευνητικό ιστότοπο Follow The Money, αμφισβήτησε τις προθέσεις της Heineken, τονίζοντας ότι δεν έχει τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε τον Μάρτιο του 2022 να εγκαταλείψει τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης διεθνών εμπορικών σημάτων εκτός της Heineken, όπως η Amstel.

Η Heineken αποσύρει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της από τη Ρωσία

Η Heineken, η οποία στη ρωσική αγορά κυκλοφορεί τις μπίρες με την επωνυμία Botsjkarev, Ochota en Tri Medvjedja, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μια «ομαλή μετάβαση» και ότι θα συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με μειωμένες λειτουργίες στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για να αποφύγει τον κίνδυνο κρατικοποίησης.

Δυσκολίες

«Είναι δύσκολο να κλείσει κανείς μια συναλλαγή στη Ρωσία αυτή τη στιγμή καθώς οι κανόνες συνεχίζουν να αλλάζουν», είπε η ολλανδική εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματικές μεταβιβάσεις της απαιτούσαν πολλές εγκρίσεις από τις τοπικές αρχές, το χρονικό πλαίσιο των οποίων δεν μπορούσε η ίδια να επηρεάσει.

Ωστόσο, η εταιρεία αναγνώρισε την απογοήτευση για την καθυστέρηση, λέγοντας ότι συμμερίζεται το συναίσθημα.

«Δεν υπάρχει καμία ασάφεια σχετικά με την υπόσχεσή μας: θα φύγουμε από τη Ρωσία», είπε η Heineken σε μια ενότητα Q&A στον ιστότοπό της τη Δευτέρα.

Η ζυθοποιία ανέφερε επίσης στον ιστότοπό της ότι η ρωσική επιχείρησή της έπρεπε να εισαγάγει νέα τοπικά προϊόντα για να αποφύγει τη χρεοκοπία μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης απόρριψή της, αφού τα προϊόντα της αποσύρθηκαν από την αγορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν μπορείς να πουλήσεις μια ζημιογόνα επιχείρηση και ο στόχος τους ήταν να διατηρήσουν την επιχείρηση στη ζωή μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας», ανέφερε.

Η Heineken είναι η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στη Ρωσία και η τοπική επιχείρηση αντιπροσωπεύει μόλις το 2% των παγκόσμιων πωλήσεών της, ανέφερε η εταιρεία.

Η ανταγωνίστριά της Carlsberg  από τη Δανία, δήλωσε την Τρίτη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Cees’t Hart θα συνταξιοδοτηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά την πώληση της ρωσικής επιχείρησής της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή