Με εξαιρετική ακρίβεια και τεχνικά κουρδισμένος, ο Γενικός Δείκτης πάτησε ενδοσυνεδριακά στη στήριξη των 1060 μονάδων που οριοθετούσε την κίνηση στην υπεραγορασμένη ζώνη του. Η υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα και η ανθεκτικότητα από τα χαρτιά σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση σφράγισαν τα συμπεράσματα της συνεδρίασης.

Μια συνεδρίαση που είχε έναν πρωταγωνιστή: τις 1060 μονάδες.

Ένα επίπεδο που αφορά πλέον στο τοπικό χαμηλό (ενδοσ. 1059,83), και άξονας περιστροφής στην οποιαδήποτε προσπάθεια για νέες ρευστοποιήσεις, στη σκιά της πολιτικής αβεβαιότητας που ενδυναμώθηκε εξαιτίας του θλιβερού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όσο πάνω από αυτό, η τάση συντηρείται κραταιά, και δίνει δύο δρόμους. Ο ένας είναι απαισιόδοξος, ώστε η σημερινή επαναφορά σε προηγούμενα υψηλά να δίνει όμορφα σημεία σε όποιους θέλουν να πουλήσουν με κέρδος, και βεβαίως λίγο πριν επέλθει νέο πτωτικό κύμα προς τις 970. Ο άλλος είναι αισιόδοξος, και δείχνει τις 1250 σε βάθος χρόνου, ή έστω τις 1160 σε σύντομο χρόνο εν όψει και της ευκταίας αναβάθμισης (ή όχι) του αξιόχρεου της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, η προβληματική του αβαθούς ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς ..έτσι απλά, κατέρρευσε το ΧΑ (κυρίως εχθές) την ίδια ώρα που οι λοιπές αγορές σφύριζαν αδιάφορες.

Επαναλαμβάνεται ότι ο κύριος καταλύτης σε όλο αυτό το διάστημα είναι το πολιτικό σκέλος. Έτσι, όσο το ΧΑ προεξοφλούσε στιβαρό αποτέλεσμα, οι τιμές των μετοχών ανηφόριζαν άκοπα. Το αντίθετο, όμως, θα συμβεί εφόσον τα πράγματα αλλάξουν σημαντικά, κατά βάση λόγω της αστάθειας που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες ως προς την πιθανή αναποφασιστικότητα μερίδας ψηφοφόρων.

Μεγάλος χαμένος της ημέρας ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ που έχασε το βήμα του κλείνοντας βαθιά αρνητικός, ενώ ερωτηματικό έμεινε στη συμπεριφορά των τραπεζών, που αν και ανάρρωσαν από το πρωινό πτωτικό κομμάτι, ωστόσο έμειναν αδύναμες μέχρι το τέλος.

Επιβαρυντικά λειτουργεί και το κακό άνοιγμα της Wall Street στο μοτίβο της ομιλίας του Προέδρου της Fed.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν όψει τετραημέρου. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ σε μπελάδες
ο Αντικριστής |

Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν όψει τετραημέρου. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ σε μπελάδες

Την Παρασκευή και τη Δευτέρα, θα παραμείνει κλειστή η αγορά μας, ελέω των αντίστοιχων αργιών για το Πάσχα Καθολικών. Και όπως παραδοσιακά συμβαίνει, η συναλλακτική δραστηριότητα βαίνει μειούμενη.

Ο Γενικός Δείκτης είδε την 20η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 24. Το spread του 10ετούς ομολόγου της χώρας σε υπερπολυετή χαμηλά
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης είδε την 20η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 24. Το spread του 10ετούς ομολόγου της χώρας σε υπερπολυετή χαμηλά

Παρά τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι Moody's και JPMorgan στην αρχή της εβδομάδας, τελικά οι αγοραστές ανασυντάχθηκαν και έσωσαν τα χειρότερα

Ο Γενικός Δείκτης πήρε πίσω τις απώλειες που προκάλεσε ο Moody’s
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης πήρε πίσω τις απώλειες που προκάλεσε ο Moody’s

Με εντυπωσιακή ανθεκτικότητα, το Χρηματιστήριο όχι μόνο κατάφερε να απορροφήσει τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι JPMorgan και Moody's, αλλά και να βρει αγοραστές σε υψηλότερες τιμές. Ο Τραπεζικός Δείκτης οδηγεί και πάλι την κούρσα.