Επιφυλακτικά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας για ακόμη μία συνεδρίαση να “κλείσει” τον διορθωτικό κύκλο που άνοιξε η αύξηση του πολιτικού ρίσκου στη χώρα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,72% στις 1.084,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της μετά από πέντε ημέρες πτώσης, αλλά έχει καταφέρει να κρατήσει τη ζώνη των 1.080 μονάδων, μετά την καθοδική «επίσκεψη» στις 1.060 μονάδες την Τρίτη. Ωστόσο, αν και οι αγοραστές παραμένουν στις επάλξεις, οι παρεμβάσεις τους είναι επιλεκτικές, αφήνοντας αρκετή προσφορά να αιωρείται και να πιέζει καθημερινά αρκετούς τίτλους.

Το σενάριο πάντως που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες είναι η αγορά να συντηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα εωσότου υπάρξει καλύτερη σαφήνεια στο πολιτικό μέτωπο και τους εκλογικούς συσχετισμούς. Άλλωστε, η επενδυτική βαθμίδα, το «ιερό δισκοπότηρο» πολλών long έχει συνδεθεί με το σενάριο του γρήγορου σχηματισμού της επόμενης κυβέρνησης, επομένως οι όποιες αγοραστικές αποφάσεις θα κινηθούν με γνώμονα αυτό το μέτωπο.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Jumbo συνεχίζει την πορεία της σε νέα ιστορικά ύψη, με κέρδη 4%, με τις ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Quest, Motor Oil, Πειραιώς, Τιτάν, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Coca Cola, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Eurobank και Εθνική να κινούνται επίσης σε θετικά εδάφη. Από την άλλη, πιέσεις δέχονται οι ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Autohellas, Σαράντης και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες