Έως τις 7 Απριλίου 2023 θα υποβάλλονται αιτήσεις άρσης επικάλυψης στις δηλώσεις ΟΣΔΕ για το έτος 2023.

Διευκρινίσεις όσον αφορά την έννοια των αιτημάτων «άρσης επικάλυψης» και την διαδικασία κατά την οποία θα γίνονται πράξεις μεταβολών αποτελεσμάτων γεωχωρικού ελέγχου της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης μετά την καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησής της, δίνει με εγκύκλιο του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΟΣΔΕ 2023: Τι προβλέπεται για αγροτεμάχια, μισθωτήρια, κτηματολόγιο

Τα αποτελέσματα των γεωχωρικών διασταυρωτικών έλεγχων που προκύπτουν από το ΟΠΣ WEB GIS του ΟΠΣΕΑΕ, μπορούν να μεταβάλλονται μόνο μέσω των αιτημάτων «άρσης επικάλυψης». Διορθώνονται και προσαρμόζονται μετά την υποβολή τους μόνο με την διαδικασία εμπρόθεσμης υποβολής ένστασης, όπως περιγράφονται ανά περίπτωση.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν επιτρέπεται η μεταβολή της θέσης και της γεωμετρίας της οριστικά δηλούμενης έκτασης, ούτε η προσθήκη ή η διαγραφή αγροτεμαχίου/ων μετά τις 08/8/2022, καταληκτική ημερομηνία προκαταρκτικών διασταυρωτικών ελέγχων και υποβολής αιτήσεων.

Η υποβολή των αιτημάτων

Να σημειωθεί ότι, τα αιτήματα άρσης επικάλυψης υποβάλλονται από τους αγρότες  στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αιτήματα άρσης επικάλυψης κατατίθενται για τις περιπτώσεις που η επικάλυψη έχει διαπιστωθεί ως αποτέλεσμα του χωρικού διασταυρωτικού ελέγχου (κωδ. λάθους 53101) που διενεργείται στο ΟΠΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επισημαίνεται ότι κατά την διαδικασία αυτή δεν επιτρέπεται μεταβολή της δηλούμενης γεωμετρίας των αγροτεμαχίων.

Τα αιτήματα Άρσης Επικάλυψης υποβάλλονται έως 07/04/2023, ενώ ο έλεγχός τους από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 09/06/2023.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO