Ανησυχία… κατά λάθος προκλήθηκε στην Ινδία, όταν καταθέτες μιας τράπεζας ονόματι SVC είδαν αναρτήσεις που συνέδεαν το εν λόγω ίδρυμα με την SVB (Silicon Valley Bank) η οποία κατέρρευσε στις ΗΠΑ, προκαλώντας αναταράξεις στις αγορές παγκοσμίως.

Silicon Valley Βank: Πρώην στέλεχος της Lehman Βrothers, ο Διευθύνων Σύμβουλος Διοίκησης της Silicon

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ινδική SVC Co-operative Bank (SVC Bank) αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση και να στείλει γραπτά μηνύματα στα αγγλικά και στην τοπική διάλεκτο Marathi στους πελάτες της στη Βομβάη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την αμερικανική τράπεζα.

«Ζητάμε από τα μέλη μας, τους πελάτες μας και άλλους ενδιαφερόμενους να μην δίνουν προσοχή σε αβάσιμες φήμες και κακοήθειες που υπονοούν ομοιότητες στην επωνυμία», ανέφερε η SVC στην ανακοίνωση.

«Θέλαμε να προλάβουμε καταστάσεις»

Η SVC, η οποία διαθέτει 198 υποκαταστήματα σε όλη την Ινδία, είχε συνολικές καταθέσεις ύψους 2,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021-22. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η SVC έχει «εύρωστα και ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη».

Ο Sachin Mane, διευθυντής υποκαταστήματος της SVC κοντά στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Βομβάη, δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα ότι η τράπεζα έλαβε μέτρα καθώς κυκλοφορούσαν φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την οικονομική υγεία της τράπεζας.

«Υπήρχαν μερικά ερωτήματα από πελάτες, αλλά κυρίως προέρχονταν από φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης … Θέλαμε να επικοινωνήσουμε προτού πολλοί άνθρωποι αρχίσουν να ρωτούν ή προτού γίνει μεγάλο θέμα», δήλωσε ο Mane.

Σύγχυση

Στον απόηχο της κατάρρευσης της SVB, ένας χρήστης του twitter ρώτησε την SVC για «φήμες περί χρεοκοπίας της τράπεζας». «Έχετε κάνει λάθος στο Twitter. Είμαστε η SVC Bank, μία από τις κορυφαίες και ισχυρότερες συνεταιριστικές τράπεζες στην Ινδία με κληρονομιά 116 ετών», ήταν η απάντηση της τράπεζας.

Δεν υπήρξαν σκηνές πανικού σε δύο υποκαταστήματα της SVC σε προάστια της Βομβάης που επισκέφθηκε το Reuters τη Δευτέρα, με τους κατόχους λογαριασμών να συνεχίζουν τις συνήθεις τραπεζικές δραστηριότητες.

Ένας κάτοχος λογαριασμού έδειξε στο Reuters ένα γραπτό μήνυμα που έλαβε από την SVC, το οποίο τους ζητούσε από τους πελάτες της να μην πιστέψουν τις φήμες που κυκλοφορούν.

«Η SVC Co-operative Bank Ltd. δεν έχει καμία σχέση με τη Silicon Valley Bank στην Καλιφόρνια», ανέφερε το μήνυμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...