Την ολική “επαναφορά” επιχειρεί σήμερα η Wall Street, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνεχίζει να αποκλιμακώνεται, ανοίγοντας ένα “παράθυρο” στη Federal Reserve να επαναξιολογήσει την στρατηγικής επιθετικής αύξησης των επιτοκίων, με αφορμή μάλιστα και τη μίνι τραπεζική κρίση που υπήρξε στη χώρα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,74% στις 32.054 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,25% στις 3.903 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,56% στις 11.363 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν σήμερα, αφού δέχθηκαν τεράστιο σφυροκόπημα τις προηγούμενες ημέρες. Το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) σημειώνει άνοδο άνω του 9%, ενώ στο +50% κινείται η First Republic Bank, μετά το σχεδόν -62% της Δευτέρας. Οι μετοχές της KeyCorp κερδίζουν σχεδόν 15%, μετά από πτώση 27%.

Ο μεγάλος καταλύτης της ημέρας όμως είναι ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 6% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ κατά 0,4% σε μηνιαία βάση. Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο ήταν στο 6,4%.

Πλέον, όλοι οι παράγοντες εστιάζουν στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας  στις 21 και 22 Μαρτίου και αναμένεται να φανεί το κατά πόσο η πορεία του πληθωρισμού και οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank μπορούν να διαφοροποιήσουν τη νομισματική πολιτική της Fed.

«Η Fed, η οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά στην εντολή της για τη σταθερότητα των τιμών, βρίσκεται τώρα μεταξύ σφύρας και άκμονος στην προσπάθειά της να εξισορροπήσει τον πληθωρισμό και τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», σχολίασε ο Jason Pride, επικεφαλής επενδύσεων ιδιωτικού πλούτου της Glenmede.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street