Αύξηση πωλήσεων για άλλον έναν μήνα σημείωσαν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα στην Ελλάδα. Κατέγραψαν συνολικό μερίδιο αγοράς 19,1%, σημειώνοντας αύξηση 2,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Μετά από αυτή την εξέλιξη στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο σχεδόν ένα στα πέντε αυτοκίνητα είναι πετρελαιοκίνητο.

Αυτοκίνητο: Νέο δίπλωμα οδήγησης θα «ξεκλειδώνει» το όχημα

Ηλεκτρικά και υβριδικά ΙΧ

Αύξηση 1,6% σημείωσαν και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) καταλαμβάνοντας 9% επί του συνόλου των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν.

Αρνητικό πρόσημο πωλήσεων σημείωσαν τα οχήματα με καύσιμο την βενζίνη (-3,2%), τα υβριδικά (-0,6%) και τα οχήματα με φυσικό αέριο (-0,7%), ενώ οριακή αύξηση 0,1% σημείωσαν τα οχήματα με υγραέριο.

Η αγαπημένη κατηγορία

Η αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων παρέμεινε η κατηγορία «Β», καθώς ένα στα δύο αυτοκίνητα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Από αυτά περισσότερο από τα μισά είναι SUV. Επόμενη αγαπημένη κατηγορία είναι η κατηγορία «C» με συνολικό μερίδιο αγοράς 31%, ενώ ακολούθησε η κατηγορία Α με συνολικό μερίδιο 6,5%. Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 17,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Αλλαγές στη φορολογία σχεδιάζει η κυβέρνηση

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προωθεί λύση στο πρόβλημα των σημαντικών αυξήσεων που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο στην αγορά των καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, καθώς από τις αυξήσεις αυτές επιβαρύνονται χιλιάδες ενδιαφερόμενοι αγοραστές ενώ και οι εταιρείες εμπορίας οχημάτων, αν δεν πωλήσουν τα χιλιάδες οχήματα που έχουν ήδη παραγγείλει και είναι στη διαδικασία κατασκευής, τότε και το κράτος θα έχει σημαντικές απώλειες από φόρους και τέλη.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που εξετάζονται ΕΔΩ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες