To ενδεχόμενο οι τίτλοι τέλους των προβλημάτων της Credit Suisse να πέσουν με εξαγορά «βλέπουν» οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

Οι αναλυτές με επικεφαλής τον Kian Abouhossein παρουσίασαν τρία σενάρια και δήλωσαν στο Bloomberg ότι μια εξαγορά – με πιθανό μνηστήρα την ανταγωνίστρια UBS Group AG – είναι το πιθανότερο.

Credit Suisse: Δάνειο 50 δισ. από την κεντρική ελβετική τράπεζα προκειμένου να αποφύγει το «κραχ»

Ο Abouhossein προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι το franchise της Credit Suisse επιδεινώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατά 25% από τότε. Τον Οκτώβριο αναβάθμισε τις μετοχές σε ουδέτερες από underweight, λέγοντας ότι η τράπεζα έχει ελάχιστη αξία 15 δισ. δολάρια. Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία είναι λίγο κάτω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κεφαλαιακή θέση της Credit Suisse δεν αποτελεί ζήτημα, αλλά η «κατάσταση αφορά τα συνεχιζόμενα ζητήματα εμπιστοσύνης της αγοράς με τη στρατηγική της IB και τη συνεχιζόμενη διάβρωση του franchise», έγραψε ο Abouhossein στο σημερινό σημείωμα. «Το status quo δεν αποτελεί πλέον επιλογή».

Τα σενάρια της JPMorgan για την Credit Suisse

Πιθανόν να ακολουθήσει εισαγωγή ή απόσχιση της ελβετικής τράπεζας δεδομένου του μεριδίου αγοράς που θα συγκέντρωνε  η εξαγορά Credit Suisse από την UBS. Αυτό θα έδινε χρόνο στην Credit Suisse να αναδιαρθρωθεί, αλλά θα ήταν ιδιαίτερα αποδυναμωτικό για τους υφιστάμενους μετόχους. Μια «προσέγγιση αυτοβοήθειας» με το κλείσιμο της επενδυτικής τράπεζας. Παρόλα αυτά, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να μειωθούν οι ανησυχίες της αγοράς.

Οι αναλυτές της Bank of America Corp. – μία από τις δύο μόλις εταιρείες που παρακολουθεί το Bloomberg και αξιολογούν την Credit Suisse ως αγορά – δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η στήριξη από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας είναι ένα σαφές μήνυμα ότι θα συνεχίσει με την τρέχουσα μορφή της. Μεταξύ άλλων απόψεων, οι αναλυτές της KBW δήλωσαν ότι η διάσπαση είναι η πιο πιθανή λύση, με περαιτέρω πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για την «απλοποίηση της τράπεζας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή