Η τραπεζική κρίση που ταλανίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank  και της Signature Bank,δεν άφησε ανεπηρέαστο τον Ίλον Μασκ, ο οποίος παρενέβη μέσω του προσφιλούς του τρόπου, δηλαδή μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι δεν έκανε μια ξεχωριστή ανάρτηση -ως συνήθως- αλλά απάντησε σε tweet του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Μπιλ Άκμαν, και μάλιστα με έναν τρόπο μάλλον ασαφή… «Η αναποτελεσματικότητα του συνόλου των ετερογενών βάσεων δεδομένων κατανομής πόρων που ονομάζουμε χρήματα είναι εκπληκτική», σχολίασε πυροδοτώντας χιλιάδες απαντήσεις

Από την πλευρά του ο Μπίλ Άκμαν τόνιζε μεταξύ άλλων ότι χρειαζόμαστε μια προσωρινή εγγύηση καταθέσεων σε όλο το σύστημα: «Έχω ξαναπεί ότι οι ώρες έχουν σημασία. Επιτρέψαμε να περάσουν μέρες. Τα ημίμετρα δεν λειτουργούν όταν υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης. Και πάλι, δεν έχω επενδύσεις μακροχρόνιες ή μικρές στον τραπεζικό τομέα. Απλώς ανησυχώ εξαιρετικά για τον κίνδυνο οικονομικής μετάδοσης που θα ξεφύγει από τον έλεγχο και θα προκαλέσει σοβαρές οικονομικές ζημιές και δυσκολίες. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό τώρα. Είμαστε πέρα ​​από το σημείο όπου ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να λύσει το πρόβλημα και είμαστε στα χέρια της κυβέρνησης και των ρυθμιστικών αρχών μας»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή